вівторок, 12 вересня 2017 17:15

Доведеться сплачувати за дірявий водопровід

Автор: sts-mrada.
  Потрібно буде платити за несправні водопровідні мережі
Потрібно буде платити за несправні водопровідні мережі

Уряд розвіяв міфи про нову систему оплати за тепло та гарячу воду.

Не потрібно буде платити за сусіда. Зате потрібно буде платити за несправні водопровідні мережі, пише Vlasno.info.

"Потрібно буде платити за недобросовісну роботу ЖЕКів та ОСББ. Відповідно до закону "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання", будинок - це одиниця споживання. Не квартира, а саме будинок. Тому нараховуватимуть кошти за спожите тепло та гарячу воду всьому будинку. Потім, відповідно до показників лічильника нараховуватимуть платіж. Окрім того, якщо у будинку несправні мережі і станеться витік води, то за це платитимуть мешканці будинку. І чим більше ви платите за власні спожиті тепло/воду, тим більше вам нарахують коштів за витік", - йдеться у повідомленні "Урядового порталу".

Закон передбачає такий базовий принцип розподілу: обсяг, визначений за допомогою загальнобудинкового вузла, буде розподілятися між споживачами пропорційно до показань квартирних лічильників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киянка заборгувала за комуналку півмільйона

У "Вінницяміськтеплоенерго" кажуть, в цій ситуації мешканці самі мають тримати все на контролі, бо є власниками будинку, а ЖЕКи — балансоутримувачі, які відповідають за справність мереж, але контролювати ситуацію у будинку повинні самі мешканці.

"Мешканці повинні зараз дуже добре стежити за роботою ЖЕКу, контролювати його, щоб не було таких ситуацій, що дійсно вони поставилися безвідповідально, і в результаті мешканці втратили гроші. Дуже часті є ситуації, коли ЖЕКи нехтують своїми обов'язками, мешканці на це не звертають уваги і в результаті ми несемо дуже великі втрати, за які потім змушені платити мешканці", — розповіла прес-секретар "Вінницяміськтеплоенерго" Юлія Петришина.

У міськтеплоенерго зауважують, що збільшиться кількість боржників, бо не зможуть платити непосильні суми.

"Списати втрати на людей — це не варіант, бо це непосильні для них суми. Тоді люди влазять у борги. Нам з цього лише шкода", – зауважила прес-секретар.

Наявність у громадян заборгованості по оплаті за житлово-комунальні послуги за два і більше місяців може стати причиною непризначення субсидій.

Станом на 1 травня в Києві налічувалося 297 тисяч домогосподарств, які отримували субсидію, але близько 100 тисяч з них є боржниками зі сплати за "комуналку".

Зараз ви читаєте новину «Доведеться сплачувати за дірявий водопровід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути