субота, 21 січня 2023 16:57

Досвідчені пілоти: попрощалися з екіпажем гелікоптера, який розбився у Броварах

Автор: "Суспільне"
  У Броварах загинули Іван Касьянов, Олександр Василенко та Костянтин Коваленко
У Броварах загинули Іван Касьянов, Олександр Василенко та Костянтин Коваленко

З екіпажем гелікоптера, який розбився у Броварах, попрощалися у Ніжині Чернігівської області.

Церемонія пройшла на вертолітному майданчику №4 аеродрому, передає "Суспільне".

Попрощалися з бортовим механіком Іваном Касьяновим, командиром гелікоптера Олександром Василенком і пілотом Костянтином Коваленком.

Вони служили в Ніжинському авіаційному полку.

Василенко літав на гелікоптерах Мі-8, Мі-9, Мі-24. Брав участь у миротворчій місії у Ліберії та Сьєрра-Леоне. У Ніжинському авіазагоні працював із 2011 року, був інструктором авіаційної ескадрильї спеціального призначення на вертольотах. Брав участь в антитерористичній операції на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щодня Україна втрачає найкращих синів і доньок" – Зеленський висловився про загиблих очільників МВС

Коваленко прийшов до Ніжинського авіаційного загону у 2021 році. До цього служив в авіаційній частині у Львівській області. Був учасником АТО.

Касьянов завжди хотів працювати у ДСНС. Це здійснилося 2017-го. За три роки став бортовим механіком. Міг залишитися у Києві, та повернувся до рідного Ніжина.

Підполковника цивільного захисту Олександр Нікшун каже, що всі троє авіаторів були професіоналами.

"Щодо цього екіпажу – це досвідчені пілоти, працівники ДСНС. Вони вже давно опанували цей вертоліт, який за нашими даними працює в Україні з 2020 року, і саме цей гелікоптер французького виробництва залучали не раз з транспортування особового складу ДСНС, до рятувальних та інших операцій", – розповів міський голова Ніжина Олександр Кодола.

21 січня Україна попрощалася із загиблими в авіакатастрофі у Броварах на Київщині.

Церемонія прощання з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським і співробітниками МВС України відбулася у Києві в Національному центрі "Український дім", а в Броварах в останню путь провели 5-річну Мілану Пономаренко та її маму Олену.

Трагедія сталася 18 січня у місті Бровари на Київщині. Вранці зазнав аварії гвинтокрил з керівниками МВС на борту. Вертоліт упав неподалік від житлових багатоповерхівок і дитячого садка, сильно пошкодивши його будівлю. Почалася пожежа.

Екіпаж і пасажири вертольота загинули. Не стало міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна, держсекретаря Юрія Лубковича, заступниці керівника патронатної служби МВС Тетяни Шутяк, провідного інспектора департаменту комунікацій Миколи Анацького, підполковника поліції Михайла Павлушка.

Також загинули пілоти Олександр Василенко, Костянтин Коваленко й бортовий механік Іван Касьянов. З ними прощатимуться теж сьогодні, але у місті Ніжин на Чернігівщині

Зараз ви читаєте новину «Досвідчені пілоти: попрощалися з екіпажем гелікоптера, який розбився у Броварах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути