пʼятниця, 27 листопада 2020 12:50

Дослідження показало, звідки українці отримують інформацію

Дослідження показало, звідки українці отримують інформацію
Як і в 2018 році, в 2020 році українці віком 15-59 років найчастіше дивляться ТБ. Фото: pixabay

Найпріоритетнішим каналом комунікації для українців залишається телебачення.

Як і 2018-го, 2020 року українці віком 15-59 років найчастіше дивляться ТБ і читають дописи в соціальних мережах - 48% та 40% відповідно роблять це щодня, повідомили у соціологічному дослідженні "Читання в контексті медіаспоживання та життєконструювання", опублікованому Українським інститутом книги.

"Пріоритетними каналами комунікації для дорослих є ТБ (73% респондентів дивляться його щонайменше кілька разів на тиждень), соцмережі (69%), інтернет-ЗМІ (53%), радіо (43%), а найменш пріоритетними - друковані газети (15%) та журнали (6%)", - написали у результатах дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли в Україні з'явиться 5G

Ймовірно, соцмережі забирають аудиторію в інтернет-ЗМІ, частота користування якими знизилася 2020 року (з 28% 2018-го до 22%), хоча користувачі соцмереж можуть підписуватися на улюблені інтернет-ЗМІ в соцмережах. Також зросла частота слухання радіо і знизилася - читання друкованих газет і журналів. Дослідження проводили у два етапи, якісний - методом фокус-групових дискусій, кількісний - методом масових особистих опитувань.

У серпні-вересні 2020 року провели 8 фокус-груп із дорослими респондентами 18-59 років і 16 фокус-груп із дітьми 6-17 років. Кількісне дослідження робили методом особистих інтерв'ю вдома у респондентів в серпні-вересні 2020 року по всій Україні, за винятком непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей та АР Крим. Загалом опитали 2100 дорослих віком 15-59 років та 1800 дітей 6-17 років.

За часи незалежності України вперше українські читачі почали надавати перевагу саме україномовним книжкам. 32% людей читають українською проти 27% - російською, повідомили у соціологічному дослідженні "Читання в контексті медіаспоживання та життєконструювання", опублікованому Українським інститутом книги.

Зараз ви читаєте новину «Дослідження показало, звідки українці отримують інформацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути