пʼятниця, 29 травня 2009 10:01

Дослідники знайшли російський підводний човен сторічної давнини (ФОТО)

  Підводний човен 'Барс'. Саме такого роду човни будували в роки Першої світової війни
Підводний човен 'Барс'. Саме такого роду човни будували в роки Першої світової війни

Науково-дослідницьке судно Морського музею Естонії "Mare" виявило на дні Фінської затоки затонулий підводний човен "Єдиноріг" військово-морського флоту Росії часів Першої світової війни.

Як повідомив в четвер портал газети "Постімеес" (Postimees), підводний човен знаходиться на глибині 85 метрів на лінії Таллін - Хельсінкі.

Подібного класу човни будувалися в роки Першої світової війни на Балтійському суднобудівельному заводі Петрограду і в Талліні на заводі Ноблесснера (Noblessner, пізніше - Морський завод).

У роки війни три човни цього класу загинули в Балтійському морі, при цьому тільки човен "Барс" був раніше виявлена у водах Швеції. Досі невідома доля "Гепарда" і "Лева".

"Єдиноріг" був другим кораблем з цієї серії, після війни всі човни цього типу були пущені на металобрухт.

Науковий співробітник підводної археології Морського музею Вело Мясс вважає, що необхідно зробити занурення до корабля, вивчити його і провести кіно- і фотозйомки. Поки є тільки знімки, зроблені за допомогою сонару.

Мясс, який в 2003 році виявив загиблий за сто років до цього броненосець "Русалка", вважає, що, не дивлячись на сильні пошкодження від довгого перебування в солоній морській воді, човен підняти в принципі можна, "але після підйому його потрібно буде як слід законсервувати, що в нинішніх умовах нереально", повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники знайшли російський підводний човен сторічної давнини (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути