понеділок, 05 червня 2017 04:35

Дослідницька група Bellingcat готує дві нові доповіді по MH17

Дослідницька група Bellingcat готує дві нові доповіді по MH17
Belingcat готує дві нові доповіді. Фото: KP.ua

Група міжнародних експертів-розслідувачів Bellingcat анонсувала вихід двох нових доповідей, присвячених знищенню літака рейсу MH17 на Донбасі.

Перша доповідь буде стосуватися відкриття фотографії російського "Бука", яка була зроблена до трагедії рейсу MH17. Ця світлина була поширена російським механіком, який був у Курську, ймовірно, навесні 2013 року, - повідомляє Інформатор.

"Це фото і наш аналіз його служить "відсутньою ланкою" у визначенні місця розташування і видимих деталей "Бука" у проміжку між зимою 2012/13 і літом 2014 року", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто доставив на Донбасс Бук, з якого збили малазійський літак

Друге розслідування стосується водіїв, які могли перевезти Бук-332 на російсько-український кордон, після чого він був доставлений в східну Україну, де збив MH17. Це дослідження ідентифікує солдат-водіїв, які могли транспортувати "Бук" до російсько-українського кордону, після чого його перемістили до Східної України, де був збитий літак рейсу MH17.

"Ми деталізували окремі вантажні автомобілі та причепи, які брали участь в двох ключових конвоях з червня по липень 2014 року, і які були розміщені поблизу кордону Росії і України, надаючи додаткові подробиці діяльності російського 2-го автомобільного батальйону 69-ї Окремої бригади матеріально-технічного забезпечення (військова частина 11385) і 147-ого автомобільного батальйону матеріально-технічного забезпечення (військова частина 83466)", – сказано у повідомленні.

У Нідерландах суд зобов'язав Міністерство безпеки та юстиції країни оприлюднити протоколи міністерських зустрічей після катастрофи "Боїнга" рейсу МН17.

Зараз ви читаєте новину «Дослідницька група Bellingcat готує дві нові доповіді по MH17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути