вівторок, 08 лютого 2011 12:25

Донецький губернатор натякнув, що пенсіонери живуть у завеликих квартирах

Донецький губернатор натякнув, що пенсіонери живуть у завеликих квартирах

Губернатор Донеччини Анатолій Близнюк заявив, що держава повинна переселяти самотніх пенсіонерів з великих квартир у "малогабаритне житло".

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи пропозиції комунальних служб області пенсіонерам віддавати державі свої квартири і отримувати житло з меншою площею.

Близнюк упевнений, що таким чином держава має стимулювати громадян скорочувати свої витрати на оплату комунальних платежів.

"От живе жінка в трикімнатній квартирі, вона має пільги. Ви не забувайте, що крім субсидій, є ще пільги, і до тих пір, поки їй буде вигідно ні за що не платити і жити в трикімнатній квартирі, вона буде жити там", - сказав він.

"А як тільки вона відчує, що їй потрібно платити за трикімнатну певну суму, а за однокімнатну - в три рази менше, вона зрозуміє, що краще їй не позичати гроші або на когось ображатися. Тоді з'являться стимули для людей. А поки є стимул тільки один: живи, а держава за тебе заплатить ", - відзначив Близнюк.

Він також підкреслив, що поки немає державної системи обміну житла, але вона повинна бути створена.

"Держава повинна підготувати відповідні малогабаритні (квартири), де люди зможуть спілкуватися, мати пральню, перукарню та інші послуги. Це велика робота", - сказав Близнюк.

Нагадаємо, раніше Близнюк посварився з чоловіком, який поставив йому запитання українською мовою, і порекомендував йому їхати в Івано-Франківськ.

За матеріалами УП

Зараз ви читаєте новину «Донецький губернатор натякнув, що пенсіонери живуть у завеликих квартирах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути