понеділок, 08 жовтня 2018 14:55

Дочці вчительки не можуть поставити правильний діагноз, потрібне обстеження в Ізраїлі

Автор: Фото надане Оленою Білоущенко
  В Україні точний діагноз Софійці поставити не можуть.
В Україні точний діагноз Софійці поставити не можуть.

6-річна Софія Білоущенко з міста Корсунь-Шевченківський на Черкащині потребує обстеження за кордоном. Дівчинка не ходить і не розмовляє. В Україні не можуть поставити діагноз. Допомогти взялися лікарі Ізраїлю. На обстеження потрібно близько $16 тис.

"Софійка народилася з розщілиною губи. В 4 місяці її прооперували. Майже дві години вона виходила з наркозу, хоч інші діти просиналися максимум через годину. Лікарі сказали, що їй збільшили дозу, бо в неї була складніша операція. Десь через місяць я помітила, що в Софійки ніби ватяні ніжки. Невропатолог призначив для м'язів магній, мовляв, після прийому все мине. Але розвиток дитини загальмувався. Софійка не трималася на ногах, не говорила. Хоч до операції видавала звуки.

В 1,8 роки в "Охматдиті" провели генетичне обстеження, нічого підозрілого не виявили. Сказали, що причиною може бути наркоз, який вплинув на нервову систему. З тих пір ми їздимо на реабілітацію. Були в Черкасах, Одесі, Тернополі й Трускавці. Потрібно їздити чотири рази на рік. У нас такої можливості немає. Одна поїздка обходиться в 20 тисяч гривень, разом з лікуванням, харчуванням і проживанням.

Софійка потроху говорить складами. Кроки робить зі сторонньою допомогою. Лікарі кажуть, що це ознаки ДЦП. Але ж точного діагнозу не ставлять. Відповідно, не можуть призначити адекватного лікування. Допомогти готова ізраїльська клініка. Обстеження разом з генетичним коштує близько 16 тисяч доларів. Для нас це великі гроші. Я працюю вчителькою, чоловік доглядає за Софійкою. Маємо ще двох старших синів. Найзаповітніша наша мрія - щоб Софійка сама ходила й розмовляла. Дуже надіємося на добрих людей, які допоможуть нам зібрати потрібну суму", - розповідає Gazeta.ua мати Олена Білоущенко.

Реквізити для допомоги:

карта ПриватБанку: 5168742719829446 (Білоущенко Олена Борисівна), її контакти: ‎0 (93) 561 34 00.

Зараз ви читаєте новину «Дочці вчительки не можуть поставити правильний діагноз, потрібне обстеження в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути