Ексклюзиви
субота, 27 жовтня 2018 09:00

До України повернулося бабине літо: чи довго буде тепло

До України повернулося бабине літо: чи довго буде тепло
До України повернулося бабине літо. Тепла погода протримається понад тиждень. Це останнє потепління в цьому році. Фото - Politeka

Сьогодні, 27 жовтня, температура повітря в Україні підвищиться до +12+18 градусів. Дощі пройдуть переважно на Заході України. У другій половині дня або ввечері опади дійдуть також і до північних областей.

У Києві потепліє до +13 градусів. Переважатиме суха погода, лише ввечері пройде дощ, повідомила синоптик Наталка Діденко.

Потепління пов'язане з розподілом атмосферного тиску та зміною напрямку повітряних мас. Теплі температури затримаються в Україні на тиждень, говорить начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик, передає "Апостроф".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Синоптики прогнозують найхолоднішу зиму століття

"Очікується, що така погода буде триматися весь наступний тиждень. Правда, на заході очікуються невеликі дощі, але температури там будуть досить високі для цієї пори року: до +20 градусів денні температури, а на півдні можуть бути до +22+23. Попередньо, до 5-7 листопада Україна буде залишатися в такому полі підвищеного тиску. У кінці наступного тижня трохи почне холоднішати на сході України. Повітря буде йти з районів центральної Росії і нічні температури опустяться до +2+7 градусів тепла, а денні будуть триматися на позначці +10+15 градусів. На решті ж території буде досить тепла температура повітря в проміжку від +15 до +20 градусів", - розповів Білик.

Синоптик зазначив, що майбутнє потепління - останнє в цьому році. Через півтора тижні температура повітря почне знижуватися.

Надзвичайно тепла середина жовтня цьогоріч ознаменувалася 5 температурними рекордами у Києві.

Зараз ви читаєте новину «До України повернулося бабине літо: чи довго буде тепло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути