четвер, 14 травня 2009 12:17

До осені радять скуповувати дешеві долари

До осені радять скуповувати дешеві долари

Експерти стверджують, що найближчими місяцями долар буде потихеньку рости. Поки що тенденція зростання курсу гривні може зберігатися: НБУ продовжує підтримувати нацвалюту, але навряд чи знайдеться хоч один серйозний аналітик, який би поставив свої сто доларів на стійку ревальвацію гривні.

У найближчій (літній) перспективі гривня має деякі передумови до зміцнення. Отже тим, у кого є можливості, може, і варто поповнити свій "валютний портфель". Без фанатизму, звичайно. Спекулянтам все ще хочеться заробити, і вони використовуватимуть будь-який привід, щоб цифри на обмінниках не "впали в стабільність".

Проміжна ревальвація гривні може змінюватися короткочасною її девальвацією. Курс не стоятиме на місці, як укопаний - це те зобов"язання, яке Нацбанк узяв на себе перед МВФ. Потрібно пам"ятати про загальну тенденцію літніх місяців і не панікувати.

- У березні імпорт склав $3,9 млрд, в квітні це вже близько $3 млрд. У травні, мабуть, імпортери не планують великих закупівель товару за кордоном і на торги не виходять, - говорить старший аналітик "Форекс Клуб" Микола Івченко.

Він упевнений, що попит створюють, в основному, тільки ті компанії, яким потрібно розплачуватися по зовнішніх позиках.

Є надія, що влітку активність ринку впаде ще більше, так що валюта значно дорожчати не повинна.

Проте через три місяці, до осені, прийде термін погашення зовнішніх кредитів комерційними банками. Можливо, на той час покращають перспективи імпортерів. До того ж напередодні виборів скакати валюті не дозволять. А ось після може бути різке подорожчання валюти.

Що стосується популярних в пресі прогнозів по 6 грн за долар влітку, то навряд чи НБУ дозволить долару так різко впасти.

За матеріалом Ugmk.info

Зараз ви читаєте новину «До осені радять скуповувати дешеві долари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути