субота, 02 квітня 2011 18:53

До масових заворушень у Кандагарі приєдналися таліби

До масових заворушень у Кандагарі приєдналися таліби

В афганському Кандагарі в суботу, 2 квітня, почалася стихійна акція протесту проти спалення Корану, священної книги мусульман. На вулиці Кандагару вийшли кілька тисяч чоловік. Як повідомляють західні ЗМІ, у зіткненнях з поліцією загинули, за різними даними, до 10 людей, більше 70 постраждали. До обурених мусульман приєдналися бойовики руху "Талібан", в місто стягуються війська НАТО.

Стихійний мітинг в Кандагарі переріс у заворушення - афганці спершу зібралися в центрі міста, а потім попрямували до місцевої штаб-квартири ООН. Під час ходи протестуючі громили адміністративні та приватні будівлі, підпалювали автомобілі. Учасники стихійної акції протесту скандують гасла: "Смерть Америці!", "Смерть Карзаю!", "Вони образили наш Коран!"

Масові виступи в Кандагарі розпочалися на наступний день після нападу на будівлю місії ООН у місті Мазарі-Шаріф. У результаті чого було вбито 11 чоловік, з них троє - цивільний персонал місії ООН. Двоє убитих були обезголовлені. Загинула під час нападу бойовиків  Сірі Шкаре - перша норвезька жінка-пілот ВВС.

Масові маніфестації та напади на об'єкти ООН і НАТО сталися в різних містах Афганістану після того, як пастор-євангеліст Уейн Сапп з Флориди спалив Коран.

Зараз ви читаєте новину «До масових заворушень у Кандагарі приєдналися таліби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути