понеділок, 06 жовтня 2008 14:00

До кінця року за долар даватимуть до 5,5 гривень

Фінансові аналітики прогнозують подальшу девальвацію української грошової одиниці. Вони очікують, що до кінця року за долар даватимуть до 5,5 гривень. Національний банк не поспішає втручатися.

НБУ пояснює девальвацію гривні спекуляціями на міжбанківській валютній біржі. Натомість директор Інституту вивчення Росії Андрій Блінов вважає, що послаблення гривні не в останню чергу спричинили розрахунки з Росією за газ перед візитом прем"єра Юлії Тимошенко до Москви: "Купівля НАК "Нафтогаз України" валюти стала однією з причин поточної девальвації".

Банкіри заперечують, що спекулянти здатні підтримувати зростання курсу долара протягом тривалого часу. За словами директора департаменту одного з банків Андрія Войтенка, всі чекають на валютні інтервенції Нацбанку.

Вирішальними причинами паніки на валютній біржі банкіри називають жорсткі заходи Нацбанку зі зменшення доларизації економіки України, а також виведення нерезидентами валюти за межі держави через політичну кризу. На цьому тлі експортери притримують продаж валютної виручки, тоді як імпортери, банки та фізичні особи панічно скуповують долари та євро, повідомляє "Німецька хвиля".

Зараз ви читаєте новину «До кінця року за долар даватимуть до 5,5 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути