четвер, 30 квітня 2009 11:33

До кінця року Україна встановить новий рекорд з тінізації економіки

До кінця року Україна встановить новий рекорд з тінізації економіки

Посилення фіскального і адміністративного тиску по відношенню до вітчизняного бізнесу, змусить українських підприємців все активніше йти в тінь, а рівень тіньової економіки, що офіційно визнається державою, до кінця поточного року може скласти 35-40% від об"єму ВВП.

Таку думку озвучив генеральний директор КУА "Інеко-Інвест" Олег Морква.

За словами експерта, такий рівень тінізації вітчизняної економіки стане новим антирекордом України за останні десять років.

"На жаль, українська влада, не тільки значно затрималася в часі зі своїми антикризовими заходами, але намагатиметься реалізовувати державні функції і завдання в такий важкий для економіки і населення країни час, перш за все за рахунок додаткового податкового тиску на бізнес і подорожчання державних послуг необхідних для життєзабезпечення людей", - вважає О.Морква.

Експерт вважає, що даний механізм фінансування дозволить спочатку частково вирішити проблему з недофінансуванням бюджетної сфери, але навряд чи стане панацеєю для відновлення виробничої активності і в цілому пожвавлення економіки.

Нагадаємо, за даними Міністерства економіки України, рівень тіньової економіки в Україні за 2008 рік в порівнянні з 2007 роком збільшився на 2,3 процентних пункту і досяг 31,1% від ВВП.

По материалу ЛIГАБiзнесIнформ

Зараз ви читаєте новину «До кінця року Україна встановить новий рекорд з тінізації економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути