четвер, 09 липня 2015 11:12

До кінця року МВС планує створити елітний спецназ

До кінця року МВС планує створити елітний спецназ
Фото: vesti-ukr.com

Міністерство внутрішніх справ анонсувало створення елітного спецназу.

Штурмовий загін КОРД (корпус оперативно-раптової дії) з'явиться до кінця цього року і буде вважатися елітою в лавах реформованого МВС.

Як розповів "Сегодня" спікер міліцейського відомства Артем Шевченко, в КОРД візьмуть "Сокіл" і кращих бійців батальйонів, які зараз служать в АТО.

"Спецпідрозділ налічуватиме 5 тис. бійців по всій країні. Перед ними стоятимуть класичні задачі спецназу, але через війну буде збільшено кількість озброєння і обмундирування. Основа КОРД - це бійці" Сокола" плюс кращі з 36 батальйонів (рот) МВС" , - сказав Шевченко.

За його словами, бійці будуть отримувати близько 15-20 тис. грн на місяць. Вони будуть задіяні в спецопераціях, де сил і озброєння звичайних поліцейських недостатньо. Наприклад, на затриманні озброєних та особливо небезпечних злочинців, під час штурму об'єкта, де, наприклад, забарикадувалися ОЗГ. До цього в МВС додають, що новий підрозділ в якійсь мірі буде аналогом американського спецназу SWAT, який задіють у більш ніж 10 видах пригод. Наприклад, для боротьби з масовими вуличними заворушеннями, для участі в контртерористичних операціях, у роботі контрснайперів під час виступу перших осіб країни в громадських місцях, під час затримання серійних вбивць і порятунку поліції і цивільних, які потрапили під обстріл.

Як з'ясувала "Сегодня", деякі з нинішніх міліціонерів вже всерйоз працюють над тим, щоб потрапити до нового спецназу, але з недовірою ставляться до двадцятитисячної зарплатні.

У той же час джерела газети в МВС, що курирують спецназ, розповіли, що зараз ситуація досить складна.

"Від майбутнього об'єднання бійці, м'яко кажучи, не в захваті. "Соколята", як відомо, виїжджали на затримання особливо небезпечних злочинців, надавали силову підтримку. А тепер побоюються, що їх будуть залучати на охорону мітингів і т. п. Це не їхній рівень, вони ж дійсно еліта. Крім того, є й така думка, що не солодко доведеться, наприклад, снайперам. Якщо боєць відмінно потрапляє в монету з величезної відстані, а такі таланти в Україні є, але при цьому йому складно буде здати нормативи по підтягування на перекладині, то не факт, що він залишиться після реформи в спецназі. Поки що, на жаль, складно говорити, що і як буде, хотілося б, щоб у підсумку враховані були всі думки", - розповіли "Сегодня" джерела в МВС .

Зараз ви читаєте новину «До кінця року МВС планує створити елітний спецназ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути