четвер, 31 січня 2008 08:21

До кінця 2008 року в США у тих, що приїжджає братимуть відбитки пальців

До кінця 2008 року в США в усіх повітряних і морських портах будуть встановлені апарати для зняття відбитків пальців рук, у тих, хто приїжджає в країну.

Розроблені пристрої для зчитування біометричних даних дозволять отримати більше інформації про людину, що в"їжджає в країну, уникнути помилок ідентифікації особи, а також створити обширнішу базу даних на терористів і злочинців. Про це повідомив представник міністерства національної безпеки (МНБ) США, керівник програми USVisit Роберт Мокні.

"Ми покращуємо не тільки систему безпеки, – наголосив Мокні. – Ми піклуємося і про захист прав людини". За статистикою Інтерполу, з 2001 року люди втратили близько 10 млн паспортів. Цими документами, відзначає представник МНБ, інколи користувалися люди з сумнівним минулим. Нова програма дозволить запобігти проникненню в країну за чужим паспортом.

На даний момент подібна система проходить тестування в шести містах: Вашингтоні, Атланті, Бостоні, Чикаго, Сан-Франциско і Х"юстоні. За наявними планами, вже в лютому тестування почнеться в міжнародному аеропорту ім. Джона Кеннеді в Нью-Йорку, а також Орландо, Майамі і Детройті.

Мокні повідомив, що розглядаються два можливі варіанти зчитування відбитків пальців. За першим ті, що в"їжджають у країну повинні будуть прикласти до монітора спочатку праву руку, потім ліву, а потім обидва великі пальці. За другим – кожний з великих пальців доведеться прикладати по черзі.

Відбитки пальців беруться у людей віком від 14 до 79 років, після чого дані зберігаються в системі Ident впродовж 75 років. Доступ до цієї бази даних має обмежене число державних організацій: ФБР, Служба берегової охорони та інші правоохоронні органи, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «До кінця 2008 року в США у тих, що приїжджає братимуть відбитки пальців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути