пʼятниця, 06 травня 2011 16:54

До Івано-Франківська з'їхались ковалі з 20 країн
5

Фото: Фото: Олександра Лісконог

6 травня в Івано-Франківську на площі митрополита Шептицького розпочався ІX традиційний щорічний Міжнародний фестиваль ковальського мистецтва. На нього приїхали кращі ковалі з 20 країн світу.

Організатором фестивалю виступила громадська організація "Свято ковалів", створена у червні 2010 року з метою збереження та розвитку ковальства на Прикарпатті.

Цього року глядачі традиційно знову матимуть нагоду споглядати демонстрацію ковальської праці, відвідувати майстер-класи та купувати авторські витвори на ярмарку кованих речей.

Крім цього, у рамках заходу пройде ювілейна, десята художня виставка "Орнаментальне ковальство", яка розгорне свою роботу у Художньому музеї.

А цього разу ковалі приступили до реалізації нового мистецького проекту. Це буде ювілейна арка до 350-річчя Івано-Франківська.

Ювілейна арка буде виконана у формі дуги, 6 на 3 метри. Її оздоблять символічними декоративними вузликами – ковальськими з'єднаннями від кожного учасника, міста, країни.

З кожним роком "Свято ковалів" набирає обертів та стає дедалі популярнішим. У ньому візьмуть участь ковалі більше, ніж з 20 країн. Свою майстерність покажуть митці з Австрії, Бельгії, Болгарії, Нідерландів, Ізраїлю, Латвії, Литви, Норвегії, Польщі, Росії, США, Фінляндії, Франції, Швеції та України.

У Івано-Франківську встановлено 4 металевих вироби, споруджені спільно ковалями з інших держав - учасниками фестивалю "Свято ковалів". Це - "Дерево щастя" і "Букет" на вулиці Незалежності, "Сонце" на площі Шептицького та "Рамка ковальських традицій" позаду Медакадемії.

Цьогоріч громаді міста буде представлено подарунок фестивалю – ковану композицію "Круговерть ковальських міст". Її буде встановлено у сквері на вулиці Низовій.

Зараз ви читаєте новину «До Івано-Франківська з'їхались ковалі з 20 країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути