неділя, 13 вересня 2020 18:07

До Гаазького суду передадуть новий пакет доказів по Іловайську

До Гаазького суду передадуть новий пакет доказів по Іловайську
До Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду передадуть пакет доказів про вчинення російськими військовими воєнних злочинів. Фото: censor.net

По Іловайську найближчим часом буде переданий до Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду ще один пакет зібраних доказів про вчинення російськими військовими воєнних злочинів.

Про це повідомив заступник генерального прокурора України Гюндуз Мамедов в інтерв'ю Радіо свобода.

"Інформація, яку направляємо до Офісу прокурора МКС, як правило, є тематичною. Тобто, разом із правозахисними та громадськими організаціями ми систематизуємо випадки вчинення конкретного виду воєнного злочину або злочину проти людяності. Наприклад, якщо йдеться про Крим — це насильницьке переміщення цивільного населення, незаконний призов кримчан до лав Збройних сил Російської Федерації", - розповів він.

Як зазначається, в останньому повідомленні щодо порушень майнових прав, йдеться про систематичні та широкомасштабні дії окупаційної влади, які здійснюються по всій території Кримського півострова із залученням практично так званих "судових органів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим припинення вогню зберігається - штаб ООС

"Таким чином, до Міжнародного кримінального суду ми доводимо факти, що можуть свідчити про контроль країни-агресора над окупованою територією. Останнє з інформаційних повідомлень по Донбасу стосувалося позасудових страт українських військовослужбовців в ході боїв за Іловайськ та Дебальцеве. Також у ньому висвітлювалася практика ведення Росією бойових дій "чужими руками", тобто залучення нею до конфлікту підконтрольних незаконних збройних формувань", - сказав Мамедов.

29 серпня 2014 року о 4:45 розпочався вихід українських підрозділів, які від 10 серпня блокували та зачищали Іловайськ – місто на Донеччині, захоплене бойовиками. Командував відходом генерал-лейтенант ВСУ Руслан Хомчак. Саме ця дата стала днем найбільших втрат для українського народу у російсько-українській війні на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «До Гаазького суду передадуть новий пакет доказів по Іловайську». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути