середа, 06 серпня 2008 09:11

До Естонії потрапили тонни простроченої гуманітарної допомоги

Ряд фінських гуманітарних організацій протягом довгого часу посилали до Естонії продукти з минулим терміном реалізації. Про це повідомляє "Російська газета" з посиланням на фінську Aamulehti.

За інформацією видання, продовольство, яке потім поставлялося в сусідню країну як гуманітарна допомога, ці організації отримували від торгових мереж S-kauppa і K-kauppa. Всього, як повідомляється, до Естонії таким чином потрапили тисячі кілограмів прострочених продуктів.

Газета не уточнює, які саме організації брали участь в розподілі зіпсованого продовольства. Не названі також джерела інформації, на основі яких затверджується, що продукти були неякісними. Невідомо, чи підтвердили ці відомості правоохоронні органи Фінляндії або Естонії.

Окрім іншого "Російська газета", посилаючись на фінську пресу, стверджує, що небезпечна для здоров"я гуманітарна допомога поставлялася "раніше в ті регіони Естонії, де переважає російськомовне населення". Правда, переліку цих регіонів видання не приводить.

Газета відзначає, що ця звістка викликала "бурю обурення" у росіян в Естонії. Проте в статті не приводиться жодного свідоцтва людини, яка дійсно отримала б з Фінляндії неякісну їжу під виглядом гуманітарної допомоги.

Адміністрація міст, де проживає російськомовне населення, інформацію фінської преси не підтверджує. "Мені нічого не відомо про такі постачання. Якби вони приходили в місто, я б знав", - заявив віце-мер Нарви по соціальних питаннях Олександр Людвіг. У свою чергу, керівник соціального будинку в Кохтла-ярве Вікторія Гончарова, яка співпрацює з фінськими гуманітарними організаціями, підтвердила, що в місто поступає допомога з сусідньої країни. Проте, за її словами, це в основному одяг.

Неназвані експерти, на яких посилається "Російська газета", припустили, що гуманітарна допомога не доходить до малозабезпечених верств населення, а замість цього реалізується через естонські магазини. Підтвердження цієї інформації з яких-небудь офіційних джерел не поступало.

Зараз ви читаєте новину «До Естонії потрапили тонни простроченої гуманітарної допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути