понеділок, 17 серпня 2009 17:44

До дня Незалежності повноцінно запрацює "Мистецький арсенал"

До дня Незалежності повноцінно запрацює "Мистецький арсенал"

23 серпня 2009 року в східному крилі "Старого Арсеналу" відбудеться відкриття виставки "Deprofundis" ("З глибин..."), яка ознаменує початок повноцінного функціонування "Мистецького арсеналу".

Про це повідомила на брифінгу прес-секретар Президента України Ірина Ваннікова.

"Ця виставка є першим масштабним заходом (площа експозиції - 3,5 тис. кв.м), який знаменує початок повноцінного функціонування "Мистецького арсеналу". Проект "Мистецький арсенал" має на меті створення головного музею країни (такого, як, наприклад, музей Інституту Смітсона в США, Лувр у Франції, Ермітаж в Росії), відвідувачі якого отримають можливість побачити всю історію української культури - від найдавніших часів до сучасності, наочно побачити внесок України в розвиток світової цивілізації", - пояснила прес-секретар голови держави.

Відповідно до такої концепції, на виставці "Deprofundis" будуть представлені експонати української культурної спадщини з колекцій провідних музеїв України, що охоплюють період в останні п"ять тисяч років: від пластики часів Трипілля до художніх робіт XXI століття. Зокрема, свої експонати для виставки нададуть Національний музей історії України, Інститут археології НАН України, Львівська галерея мистецтв і Музей історії релігії, національні заповідники "Хортиця" і "Переяслав", а також Черкаський, Херсонський, Вінницький і Запорізький краєзнавчі музеї, інші відомі в Україні та за її межами установи.

"Таким чином, буде показаний невеликий прообраз експозиції всього "Мистецького арсеналу", - підсумувала Ваннікова.


Ліга
Зараз ви читаєте новину «До дня Незалежності повноцінно запрацює "Мистецький арсенал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути