пʼятниця, 15 травня 2009 21:05

До 2016 року "Південний потік" буде готовий

До 2016 року "Південний потік" буде готовий
Газопровід "Південний потік", по якому газ з Росії піде до Європи, буде готовий до 2016 року, заявило журналістам джерело в "Газпромі".

"Будівництво "Південного потоку" планується завершити не пізніше 2015 року. Загальний об"єм інвестицій буде визначений за підсумками підготовки наскрізного проекту ТЕО", - сказало джерело.

На його думку, розширення об"ємів постачань російського газу дозволить вирішити не тільки загальноєвропейську задачу підвищення рівня енергобезпеки, але і додасть новий імпульс розвитку енергетики і економіки в цілому країн балканського регіону.

Проект "Південний потік" передбачає створення нового маршруту постачань газу до Європи. Його реалізують італійські ENI і "Газпром", які 23 червня 2007 року підписали угоду про будівництво морського газопроводу. Планується, що морська ділянка "Південного потоку" пройде по дну Чорного моря від російського (КС "Береговая") до болгарського берега. Загальна протяжність чорноморської частини газопроводу складе близько 900 км., максимальна глибина - більше 2 тис. м. Морський газопровід планується ввести в експлуатацію в 2013 році, повідомляє Полит.ру.

Зараз ви читаєте новину «До 2016 року "Південний потік" буде готовий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути