четвер, 01 вересня 2011 22:39

Дніпропетровськ перейменують на Січеслав?

Дніпропетровськ перейменують на Січеслав?

До святкування Дня незалежності депутати від БЮТ подали у Верховну Раду законопроект про зміну радянських назв українських міст, повідомляє Сегодня.

У документі мова йде про 25 великих міста. Від Дніпропетровщини в цей список потрапили: Новомосковськ, який, за задумом депутатів, має носити ім'я Самар, а також Дніпродзержинськ, якому хочуть повернути колишню назву Каменськ. Сам же Дніпропетровськ пропонується наректи Січеславом, а область перейменувати на Січеславску.

На думку депутата Дніпропетровської міськради Максима Зуєва, перспектива того, що місто буде носити таке ім'я, дуже туманна.

"Коли ми проводили соцдослідження в рамках роботи по створенню позитивного іміджу Дніпропетровська, виявилося, що люди дійсно хочуть перейменувати місто. Але вони хотіли просто скоротити назву до "Дніпро". Може виникнути питання, що топонім дублюватиме назву річки, але ми маємо приклад Москви, який сприймається усіма нормально. У розмовній мові всі говорять "Дніпро", але ще жодного разу я не чув, щоб говорили Січеслав. До того ж перейменування - дорогий крок. Думаю, мова може йти про десятки мільйонів гривень. З появою логотипу міста, в якому використано назву "Дніпро", потреба у зміні назви відпала", - вважає депутат.

Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровськ перейменують на Січеслав?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути