Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2007 08:51

Дмитро Медведєв може не увійти до складу нового уряду Росії

За інформацією відразу декількох близьких до уряду джерел, усі минулі вихідні йшли інтенсивні консультації про структуру й склад нового кабінету міністрів. Підсумки можуть оголосити у вівторок. Джерела сходяться на тому, що багатьох ключових фігур уряду Михайла Фрадкова у Віктора Зубкова не буде. Декілька джерел "Відомостей" у Держдумі, уряді, бізнес-спільноті як про неминучість говорять про вихід із уряду куратора соціальної сфери, першого заступника голови уряду Дмитра Медведєва. Але всі вони упевнені, що Медведєв не залишиться без посади, яка б компенсувала йому вихід із уряду. Менеджер "Газпрому" вважає логічним перехід Медведєва з поста голови ради директорів газового монополіста в голови правління.

Він посів би місце Олексія Міллера, у якого хронічні проблеми зі здоров"ям. Чи погодився на це президент - менеджер не знає.

Вірогідне й звільнення міністрів, чия діяльність прямо або побічно пов"язана з соціальною сферою: міністра охорони здоров"я й соціального захисту Михайла Зурабова, культури Олександра Соколова, регіонального розвитку Володимира Яковлєва. Їх відставки вимагали єдинороси на зустрічі із Зубковим; більшість опитаних "Відомостями" чиновників і депутатів не сумніваються в цих відставках.

Два джерела в органах виконавчої влади розповіли, що питання про відставку міністра фінансів Олексія Кудріна вирішене, а ось міністр економрозвитку Герман Греф ще може залишитися. Новим міністром фінансів одне джерело назвало керівника ФНС Михайла Мокрецова, інше цю інформацію спростувало. Решта джерел "Відомостей" вважають позиції Кудріна досить міцними, повідомляє "Газета.Ru".

 

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Медведєв може не увійти до складу нового уряду Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути