вівторок, 12 серпня 2008 13:02

Для пенсіонерів відкриють безкоштовні університети

В Україні відкриваються ВНЗ для пенсіонерів. До кінця осені перші навчальні заклади з"являться в Києві, Полтаві та Черкасах. Пенсіонери зможуть вивчати мистецтвознавство, соціальне право, охорону здоров"я.

Директор Департаменту у справах ветеранів і людей літнього віку Міністерства праці Ольга Крентовська відзначила, що предмети будуть підбиратися за бажанням "студентів", головне, щоб людям було цікаво. За її словами, пенсіонери й час вільний проведуть і одержать знання, які можуть знадобитися в житті. Приміром, уміння працювати на комп"ютері допоможе відчувати себе більш упевнено сьогодні й розмовляти однією мовою з онуками. На юридичному факультеті можна буде довідатися, як захистити свої права, як правильно писати заяву, як до суду подати, якщо їхні права якось обмежили.

Ці ВНЗ будуть безкоштовними, а от як до них можна поступити, ще вирішують. Перший час "університети" будуть відкриватися в соцзакладах Мінпраці, приміром, у будинках-інтернатах для людей похилого віку. У планах Мінпраці - створення короткочасних курсів по здоров"ю, садівництву, психології, релігієзнавству, культурі, мистецтву, спорту, в"язанню. За словами О.Крентовської, подібні ВНЗ допоможуть людям, що досягли певного віку, не почувати себе безпомічними.

На сьогоднішній день такий ВНЗ для жінок похилого віку існує тільки в м.Ковель Волинської області. Там відкриті факультети з мистецтва, соціального права, медицини й спортивної реабілітації. "Студентів" багато. Близько 100 записані до університету: 78 - постійно відвідують заняття, інші - періодично, повідомляє Освiтнiй портал

Зараз ви читаєте новину «Для пенсіонерів відкриють безкоштовні університети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути