четвер, 14 лютого 2008 14:51

Дизайнер Хосе Міро представив "космічну" колекцію (ФОТО)
11

У Мадриді відкрився головний в Іспанії модний показ "Сібелес" (Cibeles).

У нинішньому, 47-му огляді іспанської моди на осінньо-зимовий сезон 2008/09 року, який організований в мадридському виставковому комплексі IFEMA, беруть участь 37 модельєрів - 36 іспанських і один з Бразилії - Глорія Коельо.

У програмі - покази колекцій як відомих іспанських модельєрів, так і початківців.

Серед інших учасників мадридського свята моди фігурують Амайа Арсуага, Френсіс Монтесінос, Анхель Шлессер, Хесус де Посо і Хосе Міро та інші художники, які входять в Іспанську асоціацію творців моди (Asociacion deCreadores deModa deEspana).

Показ мод осінньо-зимового сезону 2008-2009 року відкрився демонстрацією колекції модельєра Агати Руїс з будинку Прада, яка бере участь в Сібелес з 1988 року і "завжди радує різноманітністю колірної гамми і форм".

Молодий дизайнер Хосе Міро вибрав відвертий епатаж. У його баченні одяг майбутнього осінньо-зимового сезону - це неймовірне поєднання прозорого шовку і трикотажу грубої в"язки.

Уже третій рік підряд до роботи на показі не допущені дуже худі манекенниці; при зрості метр сімдесят п"ять вони повинні важити не менше 55 кілограмів, щоб виглядати як здорові жінки".


"Лікар Сусанна Моренно усунула від показу трьох манекенниць з Великобританії, оскільки вони не відповідали відповідним параметрам", - заявив представник прес-центру, додавши, що в показі всього бере участь 52 дівчини.

Услід за Мадридом не допускати на подіум надмірно худих моделей ухвалили рішення організатори London FashionWeek. Планується, що, починаючи з вересня 2008 року дівчата проходитимуть медогляд, після якого кожна модель отримає від дієтологів спеціальний сертифікат.

Особливо гостро питання про зайву худобу супермоделей було підняте на початку 2007 року. Тоді незадовго до LFW сталася низка трагічних смертей, пов"язаних з розладом харчової поведінки манекенниць. Не дивлячись на це, організатори LFW вирішили не вводити заборону на страждаючих анорексією дівчат, запропонувавши учасницям шоу безкоштовно харчуватися в деяких ресторанах пирогами з рибою, бургерами з бараниною, а також креветками і ескалопами.

Мадридський "Сібелес" - престижне свято моди, що претендує на четверте місце в світі після показів в Нью-Йорку, Мілані і Парижі.

Показ продовжиться до 15 лютого.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Дизайнер Хосе Міро представив "космічну" колекцію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути