середа, 01 липня 2009 17:39

Дівчинку, яка вижила в катастрофі A310-300, викинуло з літака (ФОТО)

Автор: Фото The Sun
 

На думку експертів, єдина пасажирка аеробусу A310-300, яка вижила після аварії, уціліла тому, що при приводненні її викинуло з літака. Про це 1 липня пише газета The Sun.

14-річна мешканка Марселя Бахія Бакарі провела у воді 10 годин, тримаючись за уламки повітряного судна. При цьому вона практично не вміє плавати. Крім того, в даному районі водиться багато акул. Рятувальники, які виявили дівчину серед уламків літака і тіл загиблих, розповіли агентству AFP, що Бахія була знесилена і не могла схопити кинутий їй рятівний круг. Тому рятувальникам довелося спуститися за нею у воду.

В даний час дівчина знаходиться у відділенні інтенсивної терапії лікарні на Коморських островах. Єдині травми, які вона отримала, - опіки. Її життю ніщо не загрожує. Як повідомив журналістам батько Бахії Кассім Бакарі, дівчина не знає, що є єдиною, хто вижив в катастрофі. Їй сказали, що її мати, з якою вона летіла в літаку, лежить в сусідній палаті. Проте насправді жінка знаходиться серед зниклих без вісти. Швидше за все, вона загинула.

За інформацією видання WA Today, французька влада збирається організувати евакуацію Бахії на батьківщину. Її батько, навпаки, має намір полетіти на Коморські острови, щоб там дочекатися виявлення тіла дружини.

30 червня аеробус A310-300 компанії Yemenia Airways виходив зі столиці Ємену Сани в столицю острівної держави місто Мороні. Багато пасажирів летіли з Парижа і Марселя, пересівши на лайнер Yemenia Airways в Сані. Всього на борту лайнера знаходилось 11 членів екіпажу і 142 пасажири, зокрема 66 французів. Літак впав в океан біля узбережжя Коморських островів під час другої спроби заходу на посадку. За останніми даними, рятувальниками виявлені Бахія Бакарі та п"ять тіл загиблих. Решта пасажирів вважається зниклими без вісти.

Спочатку повідомлялося, що в катастрофі вижила двох-трирічна дитина. Потім було оголошено, що при падінні лайнера уціліли п"ятирічна дитина і капітан літака. Згодом в ЗМІ з"явилася інформація, що в катастрофі вижила тільки 14-річна дівчина. Навіть зараз, коли названо ім"я дівчини, яка вижила, повідомлення про неї залишаються неоднозначними: так, AFP повідомляє, що їй не 14, а 13 років.

Серед можливих причин аварії A310-300 називаються технічні неполадки і несприятливі погодні умови. Міністр транспорту Ємену заявив, що за місяць до катастрофи аеробус проходив повний техогляд. Проте представники європейської влади повідомили журналістам, що європейські експерти в 2007 році виявили під час огляду цього лайнера серйозні неполадки. За даними The Sun, після цього лайнеру було заборонено з"являтись в повітряному просторі Євросоюзу. Так або інакше, остаточно причину катастрофи встановить слідство. На даний момент знайдено вже два "чорні ящики" аеробусу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дівчинку, яка вижила в катастрофі A310-300, викинуло з літака (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути