Ексклюзиви
четвер, 04 березня 2010 12:21

Дитині дозволили керувати повітряним рухом в аеропорту Нью-Йорка

Дитині дозволили керувати повітряним рухом в аеропорту Нью-Йорка

У Нью-Йоркському міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді авіадиспетчер дозволив синові, учневі початкової школи, керувати підготовкою літаків до зльоту.

Авіадиспетчер, а також його начальник, були усунені від роботи після того, як запис переговорів сина диспетчера з пілотами потрапив в Інтернет. На ній дитина близько хвилини під керівництвом батька віддає екіпажам лайнерів вказівки про маневри по злітній смузі одного з найбільших аеропортів в США.

При цьому, як видно із запису, пілоти були задоволені чути в ефірі такого співбесідника. На записі диспетчер пояснює екіпажам, чому з ними розмовляє дитина.

"Ось що виходить, хлопці, коли діти не в школі", - говорить співробітник аеропорту.

Переговори були записані 16 лютого, під час шкільних зимових канікул. Імовірно переговори мали місце в другій половині дня, коли аеропорт приймає велику кількість міжнародних рейсів.

Федеральне управління цивільної авіації США у зв"язку з інцидентом випустило заяву, в якій вважає таку поведінку диспетчера такою, що порушує "стандарти професійної поведінки, що випливають зі здорового глузду". Окрім звільнення співробітника аеропорту, а також його начальника, відомство ще і заборонило будь-які неофіційні візити друзів і родичів співробітників в диспетчерські аеропорту.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Дитині дозволили керувати повітряним рухом в аеропорту Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути