Ексклюзиви
вівторок, 31 липня 2012 17:16

Діти продають свої малюнки, щоб зібрати гроші на операцію Інні Варич

17-річній Інні Варич з міста Умань на Черкащині терміново потрібна операція із виправлення хребта. У неї сколіоз найважчого 4 ступеню, хребет викривлений вже на 95 градусів. Через це почалися проблеми із серцем та  внутрішніми органами. Ситуація ускладнюється тим,  що у Інни з дитинства немає лівої руки. Якщо не зробити операцію дівчинці загрожує інвалідне крісло.

Автор: Фото: Ірина Патлатюк
 

Інна Варич живе у родині пересічних уманчан. Батько будівельник, а мама тимчасово не працює, оскільки весь час у неї іде на дочку. Ще в родині є молодший син. Вся сім'я живе на зарплатню чоловіка.  Про те, що можна зробити операцію і не страждати від сколіозу Варичі дізналися з інтернету, прочитавши статтю про те, як вилікувалася дівчинка з такою ж хворобою.

Автор: Фото: Ірина Патлатюк
  Дівчина навчилася вправлятися з роботою однією рукою
Дівчина навчилася вправлятися з роботою однією рукою

"Ми постійно відвідували лікарів в Умані, Інні робили масажі, проте біль не проходив, -  розповідає мама Інни Марина Варич. – Але нам за 17 років ніхто не сказав, що можна зробити операцію. З кожним днем Інні все важче, серце стискається під тиском хребта. Коли дізналися, що такі операції роблять в Охматдиті, то не задумуючись поїхали туди. Після всіх обстежень нам призначили операцію на 20 вересня. Але потрібно купити імплантат, який вирівнюватиме хребет, до середини серпня. Він коштує 35 тисяч гривень. Таких коштів у нас немає. Ми робимо все аби зібрати гроші, бо це єдиний шанс для нашої дитини."

Автор: Фото: Ірина Патлатюк
  Ребра Інни стискують її серце
Ребра Інни стискують її серце

Інна народилася без лівої руки. Лікарі пропонували батькам відмовитися від дитини, проте Варичі цього не зробили. Інна навчилася все робити сама однією рукою: готує їсти, прибирає, пише, займається за комп'ютером.

"У мене багато друзів, відчуваю їхню підтримку та любов, - розповідає Інна. – Я не відчуваю себе ущемленою в чомусь. Але дуже хочу жити повноцінним життям. Операція на хребті дасть мені таку можливість. Кілька місяців не можна буде звично рухатися та сидіти. Лише лежати та ходити прямо. Проте, я згодна на це. Дякую всім людям, які допомагають,  хоча з багатьма я особисто не знайома.

Автор: Фото: Ірина Патлатюк
  Інна та її мама Марина
Інна та її мама Марина

Щоб допомогти Інні, діти організували групи в соціальних мережах, де пропонують усім бажаючим купити свої малюнки. Отримані гроші підуть на операцію. Уманський сайт 04744 також приєднався до збору коштів для дівчинки. Тут продають рекламні благодійні банери. Вони дорожчі за звичайні рекламні, але всі кошти з них підуть на операцію.

Всі, хто має можливість допомогти Інні, може перерахувати кошти на рахунок:

Отримувач: ПриватБанк
Назва банку: ПРИВАТБАНК
Транзитний рахунок: 29244825509100
МФО: 305299
ЄДРПОУ: 14360570
№ карти 6762462056918870
При: Добровільна пожертва на лікування Інни Варич, для поповнення карти № 6762462056918870
Кому: Варич Марина Іванівна

Зараз ви читаєте новину «Діти продають свої малюнки, щоб зібрати гроші на операцію Інні Варич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути