понеділок, 17 листопада 2008 13:36

Діти Ганни Політковської вимагають 10 мільйонів рублів компенсації

Діти оглядача "Нової газети" Ганни Політковської, застреленої в жовтні 2006 року, подали позов про відшкодування морального збитку у розмірі 10 мільйонів рублів. Суддя Московського окружного військового суду визнав дітей загиблої журналістки потерпілими і взяв позов до розгляду, повідомляє РИА Новости.

Раніше було ухвалено рішення про те, що суд над обвинуваченими у вбивстві Політковської проходитиме у відкритому режимі. На цьому наполягали адвокати обвинувачених, а також близькі загиблої журналістки. Проти відвертості процесу виступали представники слідства, на думку яких, в справі є секретна інформація.

Ганна Політковська була убита 7 жовтня 2006 року в під"їзді будинку на Лісовій вулиці, де вона проживала. За два роки за підозрою в причетності до загибелі журналістки було затримано близько десяти людей, проте велика частина підозрюваних згодом була відпущена у зв"язку з відсутністю доказів. Офіційні звинувачення у вбивстві Ганни Політковської були пред"явлені Джабраїлу та Ібрагіму Махмудовим, а також Сергію Хаджікурбанову. Ще одному фігурантові справи, співробітникові ФСБ Павлу Рягузову, пред"явлено звинувачення в перевищенні посадових повноважень та здирстві. Безпосередній виконавець вбивства, яким слідство вважає Рустама Махмудова, оголошений в міжнародний розшук.

Зараз ви читаєте новину «Діти Ганни Політковської вимагають 10 мільйонів рублів компенсації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути