Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2023 00:45

Дистанційне навчання: Лісовий анонсував зміни

Дистанційне навчання: Лісовий анонсував зміни
Міністр освіти і науки Оксен Лісовий висловився за повернення до офлайн навчання. Фото: osvitoria.media

Там, де дозволяє безпекова ситуація, важливо якнайшвидше повернути учнів до шкіл.

Адже онлайн навчання не сприяє соціалізації молоді. Про це в інтерв'ю порталу "Освіторія" заявив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

За його словами, нині у багатьох школах є проблеми з облаштуванням укриттів. Тому терміново потрібно забезпечити фінансування освітньої субвенції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр освіти озвучив свою зарплату

"Навчання в онлайні протягом тривалого часу позбавляє підлітків живого спілкування, ми ризикуємо отримати покоління молоді, яка не соціалізувалася і не сформувала цілу низку м'яких навичок. Тому наше завдання ‒ якомога швидше повернути дітей до шкіл там, де дозволяє безпекова ситуація", ‒ сказав міністр.

Він також наголосив, що навчання офлайн впливає й на економіку. Адже у містах і селах, де працюють школи, залишаються батьки учнів і розвивають громаду.

За словами міністра, у планах МОН формування стратегії змін у галузях дошкільної, загальної середньої, професійної та вищої освіти, а також у позашкіллі й науці. Лісовий обіцяє їх представити вже найближчим часом.

Міністерство освіти і науки пропонує зменшити кількість предметів у школах. Водночас всі ключові навчальні дисципліни – природничі й гуманітарні – повинні залишитися. Про це заявив голова МОН Оксен Лісовий.

В Міністерстві освіти та науки кажуть, що 12-річна система позитивно вплине на шкільне навчання. Вона допоможе покращити якість освіти та інтегрувати українську освіту до програм Європейського Союзу.

Зараз ви читаєте новину «Дистанційне навчання: Лісовий анонсував зміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути