Ексклюзиви
понеділок, 10 серпня 2020 14:00

Дисертаційну статтю очільника Міносвіти проаналізували на плагіат: що вийшло
5

Виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета звинуватили у плагіаті. Підставою стала його стаття 2007 року "Теоретичні основи формування економічної безпеки підприємств", на одній із яких базується дисертація.

Аналіз статті науковцями Юрієм Бойком та Василем Садовим виявив суцільні збіги тексту з працею Людмили Гончаренко "Процесс обеспечения экономической безопасности предприятия" і підручником "Економіка підприємства" за редакцією Сергія Покропивного, повідомляє портал "Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях".

"Шкарлет переписує текст статті російської професорки Людмили Петрівни Гончаренко (у перекладі українською), надрукований 2004 року, і цієї роботи у переліку літератури в статті Шкарлета немає. Таким чином, маємо приклад нахабного академічного плагіату", - зазначають на порталі й наводять докази.

У порівняльній таблиці в першому стовпчику наведені фрагменти статті доктора економічних наук Сергія Шкарлета, у правому – джерело, з яким виявлено збіги. Жовтим кольором показані повні збіги, бірюзовим – синоніми та перефразування.
Фото: false-science.ucoz.ua
Статтю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатом
Статтю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатом
Статтю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатом
Статтю в.о. міністра освіти та науки Сергія Шкарлета назвали суцільним плагіатом

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шкарлет "забув" інтерв'ю, де співав дифірамби Януковичу

Науковці підсумовують, що збіги з чужими працями виявлені на 7 сторінках із 8, що становить 87,5%. Наголошують, що це вже 8-й аналіз академічного плагіату Шкарлета.

Сам посадовець в інтерв'ю "Радіо Свобода" заперечив факти плагіату і зазначив, що "будь-яка програма покаже співпадіння, покаже певні широковживані слова. Математичні формули взагалі "б'ються" як плагіат, таблиці "б'ються", як правило, як повний плагіат".

Раніше виконувач обов'язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявляв, що наукові роботи, в яких громадськість виявила плагіат, були написані або у співпраці з іншими вченими, або лише за його редактури.

Зараз ви читаєте новину «Дисертаційну статтю очільника Міносвіти проаналізували на плагіат: що вийшло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути