субота, 04 липня 2020 23:01

Шкарлет відповів на звинувачення у плагіаті

Шкарлет відповів на звинувачення у плагіаті
З'явилася інформація про факти масштабного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Фото: LB.

Виконувач обов'язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет заявив, що наукові роботи, у яких громадськість виявила плагіат, були написані або у співпраці з іншими вченими або лише за його редактури.

"З Микитенко (співавтором наукової статті — ред.) я був виконавцем проєкту з 2011-го року по Міжнародному науково-технічному університету. Є зареєстрована тема. Це моє авторське право, згідно зі статтею 13 Закону "Про авторські права", яка поділяє всі суміжні права між всіма авторами. У мене з Микитенко спільний науковий доробок. Я маю право взагалі не посилатись на свої статті, і в науковому світі це є нонсенсом", — пояснив він, повідомляє LB.

На зауваження про знайдений плагіат абзацами в монографії, Шкарлет зазначив, що він не був її автором, а лише редагував.

"Є докторант Ружицький (співавтор Шкарлета) в цій статті, і це теж є його науковий доробок. Я стою за загальною редакцією монографії, а загальна редакція передбачає, що я міг би взагалі слова не писати. Я формую концепцію, формую зміст, мету і завдання. Це взагалі не коректно – писати про плагіат в цій частині", — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В чоловіка добре і ясне бачення" - Шмигаль пояснив, чому "регіонал" очолив Міносвіти

На запитання, чи коректно дослівно копіювати статтю абзацами і не посилатися, в.о. міністра освіти та науки відповів, що "не зобов'язаний посилатись на всі статті в інтернеті, я посилаюся лише на першоджерело".

Також Шкарлет звинуватив журналістів в упередженості, заявивши, що вставляв чужий текст у квадратні дужки.

25 червня 2020 року Кабінет міністрів призначив виконувачем обов'язків міністра освіти і науки ректора Чернігівського національного технічного університету Сергія Шкарлета. Раніше освітній комітет Верховної Ради не підтримав кандидатуру Шкарлета на посаду міністра.

Антиплагіатна ініціатива "Дисергейт" опублікувала у виданні "Дзеркало тижня" заяву про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Крім того, Шкарлет у 2010 році балотувався до Чернігівської облради від "Партії регіонів" колишнього президента Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Шкарлет відповів на звинувачення у плагіаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути