вівторок, 06 листопада 2018 11:53

Дімі Чиженку на операцію на хребті за місяць треба зібрати 113 тис. грн

Автор: Фото надане Людмилою Чиженко
  Впродовж двох років Дімі Чиженко зробили 5 операцій на хребті
Впродовж двох років Дімі Чиженко зробили 5 операцій на хребті

12-річний Діма Чиженко зі Звенигородки на Черкащині лікує важку форму сколіозу. Хлопчик переніс 5 операцій на хребті. Потребує встановлення постійної конструкції з набору імплантатів, які "ростуть" разом із дитиною. Їхня вартість становить понад 113 тис. грн.

"Діагноз Дімі поставили у 10 місяців. У нього виявили зайвий напівхребець. Першу операцію провели у грудні 2016-го. Але за півроку конструкція тріснула. Діма це відчув на уроці, коли сидів за партою. Таке буває, бо дитина росте. І знову була операція.

Впродовж 2 років сину зробили 5 операцій. Всі проводили в "Охматдиті". Професор каже, на той час в Україні не було конструкцій, які "ростуть" разом із дитиною.

Тепер з'явилися постійні та такі, що "ростуть". У набір імплантатів для стабілізації хребта входять ґвинти з різними гайками для блокування, ковзання та стрижні. До 17 років дитині не потрібні будуть оперативні втручання. Опісля через маленький розріз підкрутять гайки. І дитина назавжди забуде про операції. Буде абсолютно здоровою, навіть зможе грати у футбол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дев'ятирічному Артемові потрібно прооперувати розтягнуте серце

Але вартість такої конструкції становить 113 тис. 400 грн. Ми просимо небайдужих людей допомогти зібрати потрібну суму. Гроші необхідно зібрати до кінця листопада. Саме скільки в нас є часу до операції", - розповіла Gazeta.ua мати Людмила Чиженко.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 5168 7573 7939 3608 (Чиженко Людмила Степанівна), її контакти: 0 (68) 793 65 14.

Зараз ви читаєте новину «Дімі Чиженку на операцію на хребті за місяць треба зібрати 113 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути