Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2012 17:39

Діти з інтернатів частіше скоюють самогубства та злочини

Діти з інтернатів частіше скоюють самогубства та злочини
Фото: likarinfund.org

Діти, виховані без батьків, у 10 разів частіше, у порівнянні зі своїми ровесниками, залучаються до проституції, у 40 разів частіше скоюють злочини та у 500 разів частіше стають самогубцями. Про таку статистику у світі кореспонденту Gazeta.ua розповіла виконавчий директор фону "Лумос" із Великобританії Джоржет Мулхейр.

За її словами, 8 мільйонів дітей у всьому світі страждають від того, що виховуються у інтернатах.

"В результаті досліджень ми з'ясували, що молоді люди, які виховувалися в інтернатах після того, як виходять з них, схильні до сильних ризиків. У порівнянні зі своїми ровесниками, такі діти у 10 разів частіше залучатися до проституції, у 40 разів частіше скоюють злочинні дії і в 500 разів частіше скоюють самогубства. У цьому діти схильні звинувачувати батьків і персонал установи у якому вони виховувалися", - розповіла Джоржет Мулхейр.

За словами Юрія Павленка, держава жорстко контролює проблему перебування дітей на вулиці.

"Станом на сьогоднішній день найгірші форми дитячої безпритульності в Україні подолано. У нас сьогодні немає дітей, які б жили на вулиці і не були вилучені звідти задля здійснення їх реабілітації. Якщо під час рейдів у 2005 році з вулиці вилучалось більше 50 тисяч дітей, причому це були діти, життя яких на вулиці було основним, то за результатами рейдів минулого року з вулиці було вилучено трохи більше 10 тисяч дітей. Практично всі з них — або вихованці інтернатних закладів і звідти втекли, або діти з кризових сімей. Сьогодні притулки майже порожні — це троє або п'ятеро дітей", - розповів Уповноважений Президента України по правам дитини Юрій Павленко.

В Україні виховується 50 тисяч дітей у інтернатах, з них 16 тисяч діти, чиї батьки позбавлені батьківських прав.

Нагадаємо, директор фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" Анатолій Заболотний розповів, що всіх дітей з інтернатів планують розподілити і виховувати у прийомних сім'ях до 2020 року в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Діти з інтернатів частіше скоюють самогубства та злочини ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути