пʼятниця, 02 квітня 2010 09:55

Десятки філіпінців розпинають себе на хрестах, наслідуючи Христа

Десятки філіпінців розпинають себе на хрестах, наслідуючи Христа

Десятки філіппінців знову добровільно дають себе розіп"яти в Страсну п"ятницю, повторюючи прийняті цього дня хресні муки Христа, не зважаючи на засудження цього звичаю Католицькою церквою, повідомляють у п"ятницю філіппінські ЗМІ.

У розташованому всього за декілька десятків кілометрів від Маніли місті Сан-Фернандо провінції Пампанга вже в 25-те у своєму житті на хрест готується зійти 49-річний виробник рекламних щитів Рубен Еньяхе, пише газета Manila Bulletin.

"Я не намагаюся врятувати глядачів, які спостерігають за мною під час розп"яття. Просто це моє покликання і мій спосіб виразити подяку", - говорить він.

У лютому 1985 року Еньяхе впав з третього поверху будинку, на якому зміцнював рекламу, встигнувши тільки вимовити: "Мій Бог!" Опинившись на землі, він, на своє здивування, виявив, що на його тілі немає жодної подряпини. Тепер кожного року він дякує богові за свій "чудесний порятунок", добровільно повторюючи муки Христа.

Спочатку Еньяхе доведеться пронести на собі під палючими променями тропічного сонця дерев"яний хрест три кілометри до місцевої версії Голгофи - гроту, де і проходитиме обряд. Після цього його кисті рук і стопи будуть прибиті до дерева десятисантиметрові цвяхами, продезінфікованими спиртом. Ніяке знеболення при цьому не практикується, але чоловік залишиться на хресті лише дві-три хвилини.

Крім Еньяхе, в Сан-Фернандо і сусідній провінції Булакан в 2010 році на хрест має намір зійти ще 2щ філіппінських християн.

Строкату костюмовану процесію, що повторює основні сюжети біблійної історії, супроводжують сотні флагелантів - філіппінців, що займаються самокатуванням за допомогою батогів. Очікується, що за цим видовищем спостерігатимуть від 20 тисяч до 30 тисяч людей - в тому числі туристи, які ігнорують заборони місцевої влади.

Офіційна церква дивиться на ці звичаї з несхваленням. Напередодні Великодня філіппінські католицькі єпископи укотре засудили добровільні розпинання і биття кнутами.

Глава церковного управління у справах мирян та сім"ї єпископ Роландо Тирона заявив навіть, що за традиційними для філіппінців масовими самобичуванням і повтореннями розп"яття часом варто не істинна віра, а корисливі мотиви.

"Це вираз забобонів, і зазвичай цим займаються через потребу в грошах і прагнення залучити туристів, що невірно", - сказав він.

Еньяхе знає про позицію єпископів.

"Священики кажуть, що не варто повторювати розп"яття Христа. Проте коли я опиняюся розп"ятий на хресті, у мене лише одне почуття - що я від усього серця дякую Господу", - сказав він журналістам.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Десятки філіпінців розпинають себе на хрестах, наслідуючи Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути