четвер, 29 листопада 2012 03:03

"Дешеві наречені" - арабські бізнесмени купують малолітніх сирійок всього 1-2 тисячі євро

"Дешеві наречені" - арабські бізнесмени купують малолітніх сирійок всього 1-2 тисячі євро
ФОТО: novanews.lv

Арабські бізнесмени все частіше стали навідуватися в країни, де кочують сирійські біженці. Прибуваючи під виглядом благодійників, вони виїжджають з малолітніми нареченими, яких купують за ціною одна-дві тисячі євро. Це багатство для сирійських сімей, які біжать до Йорданії, Туреччини, Іраку і Ліван, навіть не маючи при собі змінного одягу, і в той же час ймовірність стати жертвами експлуатації для малолітніх наречених.

"Дешеві наречені" стали поширеним явищем в таборах біженців в Йорданії. Таксисти із столиці країни - Аммана охоче чекають багатих арабів в аеропорту або в п'ятизіркових готелях, звідки везуть "клієнтів" в табори біженців. "Чоловіків з Перської затоки приваблює світла шкіра сирійок, великі очі, високий зріст, і, особливо, низька ціна", - повідомляє Кассандра Кліффорд, представниця американської організації з прав людини Bridge to Freedom Foundation в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sierra.

Багато сімей погоджуються віддати 16-літню дочку за придане всього в тисячу євро. Для нафтових магнатів з арабського світу це смішні гроші. Одна ніч з українськими повіями в готелі Дубая, наприклад, їм обійдеться в два рази дорожче.

Як відзначає видання, процвітання цього бізнесу сприяють місцеві гуманітарні організації. "Це не експлуатація. Це великодушність, - говорить Зіяд Хамад, представниця однієї з благодійних організацій, що діють в таборах біженців", - пише видання.

Багатодітні сім'ї, які втратили годувальника в сирійських бомбардування, дійсно знаходяться на межі відчаю. "Безумовно, я хотів би видати дочку за сирійця. Але що я можу зробити?" - задається питанням Абу Йусеф, що видав заміж за 55-літнього арабського інженера свою 27-літню овдовілу дочка, у якої залишилося троє дітей.

Між тим, правозахисні організації стурбовані тим, що такий шлюб готує сирійкам долю ще гіршу, ніж зараз. "Сирійські біженці в Йорданії особливо уразливі. Останнім часом з'являється все більше випадків експлуатації беззахисного населення", - розповів Ендрю Харпер, представник йорданського відділення Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в інтерв'ю The Washington Post. Є велика ймовірність того, що дівчатка-дружини будуть залучені до проституції або через деякий час після заміжжя будуть просто "викинуті на вулицю".

"Сьогодні заможні бізнесмени з Перської затоки запевняють, що хочуть піклуватися про наших дружин, але ми знаємо, що насправді їм потрібно лише одне: добре провести час", - сказав Абу Хамад, представник групи сирійських біженців, що об'єдналися в боротьбі проти арабських чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «"Дешеві наречені" - арабські бізнесмени купують малолітніх сирійок всього 1-2 тисячі євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути