понеділок, 02 серпня 2010 14:57

Держлісгосп назвав причину задимленості у Київській і Чернігівській областях

Держлісгосп назвав причину задимленості у Київській і Чернігівській областях

Заступник голови Державного комітету лісового господарства Віктор Червоний заявив, що задимленість в Чернігівській і Київській областях пов'язана з пожежами на торфовищах в Московській області і в центральній частині Російської Федерації.

Про це він повідомив сьогодні, 2 серпня, на прес-конференції в Києві.

"На сьогоднішній ранок лісових пожеж в Україні немає. Пожеж, які діють у межах Київської, Чернігівської області і навіть Гомельської області Білорусі, теж немає", - сказав він.

Червоний зазначив, що в понеділок вранці після виявлення задимленості був здійснений вертолітний обліт території Київської області, але ніяких пожеж на торфовищах і в лісах виявлено не було.

"Тому ми сьогодні з вами дихаємо димом торфовищ, які горять у Московській області і в центральній Росії", - наголосив Червоний.

За його словами, на відміну від Росії, в Україні збережена і діє узгоджена система попередження і ліквідації лісових пожеж.

Також заступник голови Держлісгоспу поінформував, що на даний час на кордоні України з Білоруссю і Росією не спостерігається лісових пожеж.

Він додав, що для попередження лісових пожеж у підпорядкуванні Держлісгоспу перебуває понад 560 36-метрових веж візуального спостереження та ще понад 40 веж оснащено камерами відеоспостереження.

До найбільш пожежонебезпечних регіонів України належать Луганська, Київська, Донецька, Черкаська, Дніпропетровська області, а також Полісся.

За словами Червоного, на даний час серйозних лісових пожеж в Україні не виникало, проте в Держлісгоспі очікують погіршення ситуації через те, що зниження температури не передбачається. З огляду на це, працівники лісового господарства закликають громадян бути максимально обережними при поводженні з вогнем, перебуваючи в лісах.

Разом з тим у Держлісгоспі не можуть остаточно спрогнозувати, як довго буде тривати задимленість вищевказаних територій, оскільки все залежить від погоди, напряму і сили вітру.

Нагадаємо, з п'ятниці у Київській області почала спостерігатися задимленість повітря. У МНС Київської області зазначив, що після огляду території з'ясувалося, що ніяких серйозних пожеж на території області немає. Виявлено лише осередкове загоряння торфовища в Іванківському районі Київської області.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Держлісгосп назвав причину задимленості у Київській і Чернігівській областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути