вівторок, 06 жовтня 2009 09:45

Державне телебачення почало регулярні випуски новин англійською мовою

Державне телебачення почало регулярні випуски новин англійською мовою

Державна телерадіокомпанія Всесвітня служба Українське телебачення і радіомовлення (УТР) вперше в Україні почала регулярні випуски теленовин англійською мовою.

"Англомовні новини "Пульс" виходитимуть двічі на день", - повідомив керівник проекту, директор творчого об"єднання інформаційних та аналітичних програм УТР Андрій Юрічко.

"Ці випуски розраховані як на закордонного глядача, так і на іноземців, що перебувають в Україні, а також на українців, які вивчають англійську. Вони транслюватимуться о 10:00 і 23:00 за київським часом. У неділю о 19:00 виходитиме підсумкова тридцяти хвилинна програма "Пульс-тиждень", яка розповість про головні події життя країни", - заявив він.

За його словами, УТР продовжуватиме також безперервний цілодобовий випуск новин із України англійською мовою у рядку, "що біжить" на екрані телевізора.

Юрічко підкреслив, що деякі англомовні програми певні телекомпанії готували і раніше, але вперше в Україні впроваджено щоденні, цілодобові і безперервні англомовні випуски теленовин.

Віце-президент УТР Володимир Земляний додав, що це тільки перший етап, зараз йде робота зі створення англомовних програм Європейське тяжіння - про проблеми європейської інтеграції та перспективи України, Подія дня - аналітико-публіцистична програма про резонансні події, Відкрий для себе Україну - про туристичну привабливість України, Україна: Євро-2012. Футбольні діалоги.

Він також підкреслив, що нові проекти впроваджуються в умовах гострого дефіциту коштів.

Нагадаємо, у вересні Національна телекомпанія України та європейський цілодобовий інформаційний телеканал EuroNews підписали угоду про створення короткої україномовної версії EuroNews.

За матеріалом Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «Державне телебачення почало регулярні випуски новин англійською мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути