середа, 26 грудня 2007 17:57

Депутат-отаман хоче створити в Держдумі крупну "козачу фракцію"

Депутат-отаман хоче створити в Держдумі крупну "козачу фракцію"
Депутати оновленої Держдуми продовжують думати над створенням різного роду співтовариств серед парламентарів. Так, депутат Держдуми Віктор Водолацький і за сумісництвом верховний отаман Союзу козачих військ Росії і Зарубіжжя, отаман Всевеликого війська Донського заявив про бажання створити в Держдумі "козачу фракцію". За словами Водолацького, з 450 депутатів Держдуми РФ 57 чоловік приписано до різних козачих організацій.

До складу Держдуми, окрім двох отаманів Донського і Сибірського військ, увійшли козаки Дону, Тереку, Кубані й інших козачих громад, сказав Водолацький в середу.

"Ми створимо таку неформальну козачу фракцію, яка буде більше, чим фракція ЛДПР, "Справедливій Росії". Коли ми з Анатолієм Острягіним (отаман Сибірського військового козачого суспільства, до обрання в Держдуму був заступником губернатора ЯНАО) прийшли у формі на засідання Держдуми, багато депутатів підходили і говорили: "Ми теж козаки, ставте нас на учет"", - відзначив донський отаман.

За його словами, тому було вирішено "провести облік всіх депутатів Держдуми (які є козаками) і приписати їх до тимчасової посольської станиці Державної Думи".

"Як депутат Держдуми, я лобіюватиму і ініціюватиму всі пропозиції в зміну нормативно-правової бази, які могли б привертати козаків до реалізації тих проблемних питань, які є у держави", - сказав Водолацький. Він вважає, що тандем двох отаманів - Донського і Сибірського - допоможе сформувати законотворчу ініціативу для реалізації пропозицій, які козаки подавали в Держдуму, але які не розглядалися.

Тим часом однією з головних опор партії влади в Держдумі поки залишаються депутати-силовики. Всього серед депутатів Думи п"ятого скликання можна налічити не меншого 40 офіцерів і генералів, що складає майже 10% всього депутатського корпусу.

Практично всі партії, що пройшли в нижню палату, розбавили свій депутатський корпус представниками силових структур країни, що ще недавно діяли. При цьому найбільш відчутне вливання "свіжій крові" знову-таки зробили "единороси".

Від петербурзького відділення партії в Держдуму вибраний командувач Ленінградським військовим округом генерал армії Ігор Пузанов. На виборах в Санкт-Петербурзі "единороси" отримали сенсаційно мале число голосів - за них проголосувала трохи більше половини всіх, хто прийшов на вибори. Але могло бути і менше. Мабуть, в Північній столиці саме Пузанов витягнув для партії влади бракуючі відсотки за рахунок військового електорату: за деякими даними, за ЕР на виборах проголосувало від 85% до 99% військовослужбовців. А їх явка на виборчі дільниці склала майже 100%. Пузанова аналітики не раз готували на посаду міністра оборони РФ.

Окрім Пузанова в Думу від Забайкалья вибраний заступник командувача Залізничними військами РФ по тилу, генерал-лейтенант Грубіянить Камалов, від ярославського відділення ЕР - голова Центральної ради Російського,  оборонний-спортивного громадт (РОСТО-ДОСААФ) генерал-лейтенант ФСБ Анатолій Стародубець, від Івановської області - колишній замгенпрокурора, а нині замміністра юстиції генерал-полковник Володимир Колесников.

Опозицію партії влади в ГД укріплять комуніст, колишній командувач Чорноморським флотом адмірал Володимир Комоєдов і депутат від ЛДПР полковник запасу ФСБ Андрій Луговий, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Депутат-отаман хоче створити в Держдумі крупну "козачу фракцію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути