Ексклюзиви
середа, 10 вересня 2008 17:41

Депутати Держдуми попередили про нову війну на Кавказі

Депутати Держдуми попередили про нову війну на Кавказі
Представники всіх парламентських партій РФ 10 вересня підписали заяву міжпартійної наради із зовнішньої політики, в якій попередили про підготовку Грузією нових озброєних акцій проти Південної Осетії та Абхазії. Як повідомляє РИА Новости, депутати, які обговорювали ситуацію на Кавказі з главою Міноборони Анатолієм Сердюковим, чекають її загострення найближчими днями.

За оцінкою російських парламентаріїв, новий конфлікт може бути спровокований Тбілісі "в ув"язці з проведенням в Грузії виїзного засідання Ради НАТО 14-15 вересня". Депутати побоюються направлення до Грузії іноземних військових контингентів, прискорення прийому Грузії та України в НАТО, а також активізації зусиль зі створення формально незалежного від НАТО антиросійського Балтійсько-Чорноморського військового союзу.

Крім того, парламентарії не виключають, що територія Грузії буде використана Сполученими Штатами для нападу на Іран. Про те, на підставі яких даних депутати прийшли до подібних висновків, не повідомляється.

Разом з тим, зусилля з врегулювання ситуації в регіоні за допомогою дипломатії продовжуються. Росія вже погодилася вивести війська, що залишилися в прикордонних з Абхазією та Південною Осетією районах Грузії, за умови розміщення там не менше 200 спостерігачів ЄС. РФ також направила в посольство США в Москві запити на отримання віз для представників Абхазії та Південної Осетії, які мають намір брати участь в неформальній зустрічі Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку з нормалізації ситуації на Кавказі, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Депутати Держдуми попередили про нову війну на Кавказі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути