Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2011 12:36

Депутат Черкаської міськради садив калину разом з жителями міста
18

Фото: Фото: Інна ІЩУК

29 вересня в Черкасах висадили 100 кущів калини. Акцію "Подаруємо місту калинове намисто" провели за підтримки депутата Черкаської міськради Сергія Отрешка.

О 16.15 на перехресті вулиць Пацаєва і Ватутіна стоїть ятка. Біля неї лежать кущі калини, лопати, граблі, стоять відра. Два хлопці, одягнені в сині футболки, готують територію.

- Давайте оперативно, - каже Наталія Некрасова й роздає присутнім по парі рукавиць, мішки для сміття та сміттєві пакети. Усі починають збирати сміття.

О 16.30 приходить Сергій Отрешко. Одразу береться за лопату. До нього підходить Анна, 27 років, з кущем калини. Дівчата, що стоять поряд, насипають спеціальний ґрунт на торф'яній основі. Депутат садить перший кущ.

- Такі акції потрібні, людина ж повинна хоч одне дерево в своєму житті посадити, - ділиться враженнями одна з учасниць Світлана Соболь. - Мені подобається й сама ідея, що це калина. Це наше українське дерево, це символ матері, символ чогось теплого, затишного, своєї домівки. Це класно перетворити все місто на свою домівку. Тільки за одне хвилююсь: цього року дуже суха осінь — аби тільки прижилася наша калина.

- Озеленення міста — це цікава річ, яку можна робити безкінечно, - говорить Сергій Отрешко, організатор акції. - У нас багато каштанів, кленів, бузку, тому ми вибрали калину. Це взагалі символ України, і мова в нас калинова. Ми закупили більше ста кущів. Також врахували, що земля на цих колах не дуже пристосована, тому закупили спеціальний ґрунт. З часом тут утвориться непоганий шар землі і ця торфосуміш допоможе. Однозначно будемо доглядати свою справу, тому я думаю калина прийметься і буде себе нормально почувати.

Дерева висадили на території дорожніх кіл. Згодом, розкидані по всьому міста дорожні кола, утворюватимуть таке собі калинове намисто.

Зараз ви читаєте новину «Депутат Черкаської міськради садив калину разом з жителями міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути