неділя, 16 червня 2013 18:27

Депардьє вирішив стати громадянином семи країн

Депардьє вирішив стати громадянином семи країн
Жерар Депардьє. Фото: Reuters

Актор Жерар Депардьє заявив, що має намір стати громадянином одразу семи країн. Як повідомляє газета Le Journal du Dimanche, вже найближчим часом він має намір звернутися за паспортом Алжиру.

Актор пояснив, що така кількість паспортів допоможе йому в'їжджати в більшість країн без візи. За його словами, зараз він живе і працює в Росії, Франції, Бельгії та США. "Я громадянин світу. Вільна людина. Франко-російський актор ", - додав він.

Як уточнює Agence France-Presse актор, якому 17 червня належить постати перед французьким судом за звинуваченням у водінні в нетверезому вигляді, визнав у розмові з журналістами, що іноді може перебрати з алкоголем. У цілому ж Депардьє охарактеризував себе як людину раціональну, але в той же час прямолінійного та схильного до підриву підвалин. Він не виключив, що саме його скандальний образ і імпонує російському президентові Володимиру Путіну, що особисто вручив йому російський паспорт.

Депардьє в даний час знімається як у французьких, так і в російських фільмах. Так, 26 червня у Франції вийде фільм "Мизерере", де він зіграв головну роль. У Росії ж він зайнятий на зйомках фільму "Бірюза", де разом з ним грає британська актриса Елізабет Херлі. Зараз Депардьє знаходиться в Ніцці, де 16 червня відкрився фестиваль російського кіно.

Актор заявив про намір покинути батьківщину в грудні 2012 року. Причиною такого рішення став намір нової влади країни ввести для найбільш забезпечених французів 75-відсотковий податок на доходи. Спочатку Депардьє перебрався до Бельгії, проте потім йому запропонували російське громадянство. Актор прийняв цю пропозицію, зізнавшись при цьому в глибокій повазі до Путіна, який, за його словами, багато робить для розвитку культури.

Зараз ви читаєте новину «Депардьє вирішив стати громадянином семи країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути