Ексклюзиви
пʼятниця, 22 травня 2009 12:52

Гроші для боротьби з повінню пішли на ремонт кабінетів чиновників

Гроші для боротьби з повінню пішли на ремонт кабінетів чиновників

Голова тимчасової слідчої комісії з моніторингу ліквідації наслідків повені в липні 2008 року в Західних областях України Олександр Пеклушенко надав Раді свій звіт.

За його словами, Кабмін не знав реальної обстановки в постраждалих областях, що призвело до виділення завищених сум. Але уряд не може критикувати області за неефективне використання коштів, "тому що областям є що відповісти".

"Виділяти гроші постраждалим областям треба, але якщо їх освоюватимуть з такими порушеннями, то ці народні гроші будуть викинуті на вітер", - сказав Пеклушенко.

За його словами, 1,7 мільйона гривень, виділених на ліквідацію наслідків потопу, реально були вирачені на техніку і ремонти в приміщеннях держорганів, які ці гроші освоювали.

"Якщо інші міністерства повернули гроші, то МНС 70% використовувало для проведення заходів щодо протидії паводків. Потрібні були ці витрати чи не потрібні?", - запитав він.

Пеклушенко поскаржився, що під шумок боротьби з потопом поза конкурсом були роздані в оренду на 20 років ділянки з правом експлуатації надр землі. "Ви що, збираєтеся 20 років ліквідовувати наслідки повені?", - поцікавився він. Крім того, за його словами, не було контролю використання гуманітарної допомоги, виділеної постраждалим.

"Бездіяльність органів влади в протипаводковому захисті - порушення прав людини. А якщо ця система була і добре працювала, то чому стільки жертв? Якби у місцевих служб була матеріально-технічна база, що відповідає вимогам паводкового регіону, жертв вдалося б уникнути", - сказав Пеклушенко.

Під час звіту депутати вшанували хвилиною мовчання пам"ять жертв повені.

Нагадаємо, в липні 2008 року через стихію в Західних областях загинули 39 чоловік, постраждало 36 тисяч будинків.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Гроші для боротьби з повінню пішли на ремонт кабінетів чиновників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути