понеділок, 29 грудня 2008 16:27

ТОП-7 катастроф, які сколихнули Україну цього року
7

Повінь на заході України Повінь на заході України влітку 2008 року (пік повені припав на 23 — 27 липня) вважається найбільшою в історії Західної України.

Переважно постраждали територія Карпатських гір, Прикарпаття і Закарпаття. Також дуже постраждали населенні пункти, в долинах великих річок, що мають витоки в Карпатах, таких як Дністер і Прут. 31 липня Верховною Радою України було оголошено зонами надзвичайної екологічної ситуації терміном на 90 днів території 6 областей України: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Закарпатської і Вінницької, також постраждали південні райони Хмельницької області. Загальні збитки від повені оцінювалися на суму 3 — 4 млрд. гривень. Окрім Західної України постраждали від повені сусідні регіони Молдови, Румунії, Словаччини та Угорщини. 38 осіб (зокрема 8 дітей) загинуло та зникло безвісти.

Катастрофа українського судна "Нафтогаз-67"

22 березня в Південно-Китайському морі в умовах туману зіштовхнулися українське судно "Нафтогаз-67" і великотоннажний китайський суховантаж "Яохай". Українське судно затонуло за декілька хвилин. На його борту було 25 людей. Сім членів екіпажу - шість громадян України й одного громадянина Китаю - вдалося врятувати. Тіла 15 загиблих українських моряків були знайдені наприкінці квітня.

Вибух житлового будинку в Євпаторії

Вибух у п"ятиповерховому будинку по вулиці Некрасова в Євпаторії стався 24 грудня о 21.45. Зруйновано перший і другий під"їзди будинку. Внаслідок трагедії 27 осіб загинуло, 21 людину врятовано.

Катастрофа українського судна "Толстой"

Вантажне судно "Толстой" зазнало аварії 27 вересня цього року поблизу берегів Болгарії. Спочатку повідомлялося, що суховантаж з російською назвою належить КНДР. Але згодом виявилось, що судно належить українській компанії, а серед членів екіпажу - 9 українців і 1 росіянин - капітан корабля. Наступного дня після трагедії двом українцям вдалося вибратися на болгарський берег решту членів екіпажу так і не знайшли.

Пожежа на складі боєприпасів в Лозовій

27 серпня, в Лозовському районі Харківської області загорівся склад боєприпасів у 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ВСУ. Боєприпаси зберігалися в 45-ти сховищах і 63-х відкритих майданчиках. Об"єми зберігання на арсеналі становили близько 94,3 тис. тонн боєприпасів. Унаслідок пожежі на базі виникли вибухи. Радіус розльоту боєприпасів не перевищував 5 км. Обійшлося без постраждалих серед цивільного населення.

Захоплення сомалійськими піратами "Фаїни"

25 вересня в нейтральних водах ближче до Кенії сомалійські пірати захопили українське судно "Фаїна". Судно слідувало під прапором Белізу до Кенії і перевозило військову техніку, зокрема близько 30 танків Т-72, запчастин до бронетехніки. На борту судна до цих пір знаходяться 21 член екіпажу: 17 з них - громадяни України, троє - громадяни Росії, і один - громадянин Латвії.

Вибух газу у дев"ятиповерховому будинку в Дрогобичі

Вибух газу у 9-ти поверховому житловому будинку в Дрогобичі стався ввечері 23 вересня. Постраждали восьмеро людей. Одна молода жінка померла у кареті швидкої, а сімох шпиталізували до лікарні.
Зараз ви читаєте новину «ТОП-7 катастроф, які сколихнули Україну цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути