субота, 14 серпня 2021 11:20

День Незалежності: до парадів готуються на суші й на воді
15

До парадів до ювілею Незалежності України готуються на суші й на воді.

Так, вранці 14 серпня Сухопутні війська Збройних сил України показали, як на аеродромі науково-технічного комплексу ім. Антонова проходить стройовий огляд піших парадних розрахунків, повідомляють у пресслужбі Сухопутних військ ЗСУ.

Військові демонстрували готовність до парадів у Києві та Одесі з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України. До парадів залучено 36 парадних розрахунків сил безпеки та оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На яких підставах Україна проголосила Незалежність - добірка документів

А 13 серпня на річці Дніпро відбулися спільні тренування сил сектору безпеки та оборони держави, що візьмуть участь у параді, повідомили в АрміяInform.
.
Учасники заходу провели тренувальне проходження малих броньованих артилерійських катерів Військово-морських сил Збройних сил України з виконанням вправ радіоелектронної боротьби, катерів Державної прикордонної служби України, Національної поліції та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

До   парадів до ювілею Незалежності України готуються на суші й на воді
Фото: armyinform.com.ua
До   парадів до ювілею Незалежності України готуються на суші й на воді
До   парадів до ювілею Незалежності України готуються на суші й на воді
До   парадів до ювілею Незалежності України готуються на суші й на воді
До   парадів до ювілею Незалежності України готуються на суші й на воді

"Вперше за роки незалежності на річці Дніпро в районі Київського річкового вокзалу відбудеться демонстрація спільних дій сил сектору безпеки та оборони держави. До тренувань залучено майже 100 чоловік особового складу та близько 20 катерів", – розповів представник Командування ВМС ЗСУ капітан 1 рангу Олександр Павловський.

Також відпрацювали висадку груп спеціального призначення та десанту на необладнане узбережжя із залученням швидкісних катерів Willard та БТР-80. Після цього відбулася показова демонстрація надання допомоги аварійному катеру з десантуванням рятувальної парашутно-десантної групи.

До заходу також залучатиметься морська авіація ВМС, авіація Повітряних сил та армійська авіація Сухопутних військ ЗСУ. Зокрема, відбудеться проліт літаків Су-25, вертольотів Мі-8 та Мі-14ПЧ. Завершиться дійство проходженням буксирів з фонтануванням і катерів комунальної аварійно-рятувальної служби, яхт і катерів яхт-клубів Києва.

Країни-сусідки надішлють до Києва своїх військових для участі в параді до Дня Незалежності. З Чеської Республіки до Києва прибуде близько 30 членів почесної варти. Польща і Словаччина, крім військовослужбовців, привезуть до Києва свою військову техніку. Участь цих країн в урочистостях з приводу 30-річчя незалежності України є символічним жестом підтримки Києва в триваючому конфлікті з Росією.

Зараз ви читаєте новину «День Незалежності: до парадів готуються на суші й на воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути