четвер, 16 січня 2020 12:49

День народження Моцарта святкуватимуть фестивалем "Mozart BirthDay"

День народження Моцарта святкуватимуть фестивалем "Mozart BirthDay"
У Львові пройде фестиваль "Mozart BirthDay". Фото: Львівська національна філармонія.

Львівська національна філармонія святкуватиме день народження Вольфґанґа Амадея Моцарта фестивалем "Mozart BirthDay". Подія триватиме у вікенд 23-26 січня.

"П'ять подій фестивалю представлять різні грані музики віденського класика. Розпочне фестиваль подія "Три Моцарти", у якій можна буде почути музичні композиції дідуся Леопольда (батька славетного Моцарта), Вольфґанґа Амадея та Франца Ксавера, якого ще називають "львівським Моцартом", адже син всесвітньовідомого генія близько 30-ти років жив саме у Львові. Віртуозні й не менш відомі симфонічні твори, серед яких увертюри до опер "Весілля Фіґаро", "Дон Жуан", симфонії та концерти для сольних інструментів з оркестром, прозвучать у подіях "Sinfonia Concertante" (24 січня) та "BrilliantMozart" (26 січня). Вони відбудуться за участі міжнародного складу солістів та двох колективів філармонії – камерного оркестру "Віртуози Львова" та Академічного симфонічного оркестру. Кращі оперні уривки очікують на гостей 25 січня у концертній програмі "OperaMozartGala", - зазначають організатори події.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі українці у Львові поділяться своїми історіями порятунку життів

У межах фестивалю розпочнеться також масштабний проект, ініційований Львівською філармонією та Центром музичного розвитку "Tempo". Це цикл сімейних концертів "Family concerts". Першим з них стане Музичний експрес "MozartKids".

19 січня у Львові пройде презентація концертної програми "DREZDEN" за участі Сергія Міхалка, легендарного музиканта із Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «День народження Моцарта святкуватимуть фестивалем "Mozart BirthDay"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути