Ексклюзиви
вівторок, 05 січня 2021 05:51

Справа Шеремета: білоруський силовик, який передав записи замовлення вбивства журналіста, готовий свідчити українській прокуратурі

Справа Шеремета: білоруський силовик, який передав записи замовлення вбивства журналіста, готовий свідчити українській прокуратурі
Справа Шеремета швидко розкручується. Фото: РБК

Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, де начебто посадовці КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета, готовий прилетіти в Київ та свідчити в Офісі генпрокурора.

Чоловік розповів, що перебуває в одній з країн Євросоюзу. У грудні передав аудіозаписи українським силовим відомствам, він повідомив "Суспільному".

Офіційного допиту українськими правоохоронцями не було. Але 4 січня з ним зв'язувалися спецслужби.

"Я розмовляв і дав згоду на співпрацю. Я готовий дати свідчення в Офісі генпрокурора України. Також я сказав, що свідчення готовий надати колишній співробітник, який виїхав у країну Євросоюзу", — розповів чоловік.

"Погана ситуація з ковідом, тому все залежить від них і, мабуть, від слідства. Коли буде така необхідність, чи з'являться якісь факти, я, звісно, сповіщатиму. А коли українська сторона буде готова, щоб я прилетів і дав свідчення — я готовий", — розповідає Макар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС заявили, що білоруські записи підтверджують причетність АТОвців до вбивства Шеремета

Нагадаємо, у мережі опублікували записи розмов, які відбулись 2012 року. На них самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і Комітет державної безпеки Білорусі планували вбивства політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета.

Зараз ви читаєте новину «Справа Шеремета: білоруський силовик, який передав записи замовлення вбивства журналіста, готовий свідчити українській прокуратурі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути