понеділок, 07 квітня 2014 20:51

"Дехто хоче назад у Радянський Союз" - Фагот про мітинги на сході

"Дехто хоче назад у Радянський Союз" - Фагот про мітинги на сході
Олег (Фагот) Михайлюта Фото: lady.obozrevatel.com

Технології російських спецслужб зараз активно втілюються на Сході України. Це той самий сценарій, який Росія відпрацьовувала у Криму чи колись у Придністров'ї. Про це Gazeta.ua розповів лідер гурту "Танок на майдані Конго" Олег (Фагот) Михайлюта.

6 квітня сепаратисти захопили і вивісили російський триколор замість українського національного прапору на приміщеннях ОДА у Харкові, Донецьку та Луганську.

Музикант розповідає, що багато його харківських знайомих стоять на місцевому майдані за єдність України.

"Розумні люди усвідомлюють, що відбувається, знають, із Росією нічого хорошого не буде. А нерозумні можуть продавати себе, а дехто просто хоче назад у Радянський Союз і знову бути рабами, - пояснює Фагот. - Ініціаторами проросійських мітингів виступають завезені активісти, які потрапляють на цю "благоприятную почву", частина мешканців пригадують Радянський союз з позитивними думками. Вони ж були тоді молоді, були маленькими гвинтиками в системі налагодженого світу. Попри труднощі загалом усе було стабільно, тому хочуть жити так і далі. Сумно, що на ці мітинги може вийти хтось із місцевих мешканців".

На думку музиканта, бійки на акціях за єдність — це провокації.

"Це провокації, щоб розв'язати конфлікт, а потім можна звинуватити у ньому кого завгодно. Мовляв, "русских притесняют", хоча насправді це ж роблять російські спецслужби. ФСБ працюють так завжди, це треба розуміти і приймати контрміри, - вважає Михайлюта. - Не зовсім розумію, як з цим бореться місцева влада, силовики, олігархи. Дії організаторів підпадають під багато статтей Кримінального кодексу: сепаратизм, державна зрада. Чому їх всіх не притягують до відповідальності? Я хочу бачити, як українська влада буде діяти і вирішувати ці проблеми".

Зараз ви читаєте новину «"Дехто хоче назад у Радянський Союз" - Фагот про мітинги на сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути