субота, 19 жовтня 2024 18:15

Дефіцит електроенергії в Україні може перевищувати 4 ГВт - МВФ

Дефіцит електроенергії в Україні може перевищувати 4 ГВт - МВФ
Дефіцит електроенергії в Україні може перевищувати 4 ГВт - МВФ. Фото: youtube.com

В Україні дефіцит електроенергії може сягнути понад 4 ГтВт.

У зв'язку з цим буде необхідний імпорт природного газу. Таку оцінку енергетичної ситуації в Україні дали в оновленому меморандумі МВФ.

"Співробітники оцінюють значний зимовий дефіцит електроенергії (3-4 ГВт) з переважаючими ризиками погіршення ситуації, оскільки ракетні атаки продовжуються", - сказано в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майбутня зима може бути найважчою - прем'єр

Також зазначається, що для збільшення генерації, влада України має "амбітний план", що включає забезпечення країни до 1 ГВт додаткових генеруючих потужностей, включаючи газові турбіни, до кінця 2024 року, збільшення імпорту електроенергії з ЄС більш ніж на 2 ГВт та ремонт пошкодженого обладнання.

Ситуація щодо газового опалення очікується, що внутрішній видобуток газу Нафтогазом та іншими гравцями задовольнить більшу частину попиту на газ з боку домогосподарств та компаній, а залишкові потреби в газі надходитимуть за рахунок імпорту (до 3 млрд куб. м).

Оптимізм, з яким Міненерго стверджує, що за відсутності нових ударів Росії по наших енергооб'єктах у нас буде стабільний опалювальний сезон - зайвий. Про це в коментарі Gazeta.ua каже експерт з енернетики Геннадій Рябцев.

За умови зниження температури повітря до нуля і нижче ця ж відсутність резервів генерації обов'язково спричинить запровадження погодинних графіків вимкнення електрики в пікові години, зазвичай вечірні.

Каже, ми будемо на піку зниження температури недоотримувати від 3 до 5 Гвт потужності. Це спричинить запровадження погодинних графіків відключення, як це було у липні цього року.

Зараз ви читаєте новину «Дефіцит електроенергії в Україні може перевищувати 4 ГВт - МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути