четвер, 17 червня 2021 14:49

Де відпочити в Україні. П'ятірка атмосферних і недорогих місць
5

Минуло пів червня. Українці нарешті дочекалися теплих днів і активно шукають ідеї для відпочинку родиною чи з друзями.

Gazeta.ua обрала п'ять універсальних місць, де можна знайти розваги на будь-який смак і за невелику плату. Дістатися туди можна самостійно на авто, залізницею чи автобусом. Також продають тури.

1. Морське узбережжя Одеси

Автор: Unsplash
  Туристичний сезон в Одесі починається в травні
Туристичний сезон в Одесі починається в травні

Активно відвідувати Одесу туристи починають із травня. У червні відкривають купальний сезон. Зважаючи на дощі й прохолодну погоду, у Чорному морі цьогоріч не весь час можна поплавати. Температура води тримається на рівні +17...19°C. Проте туристам є чим зайнятися: прогулянки неймовірно гарним містом, екскурсії в катакомби чи Центр культури вина Шабо, відпочинок на березі моря, в аквапарку й дельфінарії, різноманітні фестивалі, виставки, вечірки. Бюджет для відпочинку в Одесі теж може бути різним, усе залежить від забаганок туристів і кількості днів відпустки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок в Україні: які ціни біля моря

2. Карпати

Автор: kordon.in.ua
  Червень ідеально підходить для відпочинку в Карпатах
Червень ідеально підходить для відпочинку в Карпатах

Помірно теплий червень - ідеальний період для комфортного відпочинку в Карпатах. Кількість розваг у цьому напрямку дійсно необмежена й можна знайти на будь-який смак, вік і гаманець. Наприклад, можна піднятися в гори, збирати гриби та ягоди, відвідати озеро Синевир, водоспад Шипіт, відпочити в чанах, половити форель, дослідити гуцульську культуру, покататися на підіймачах або ж оздоровитися в санаторіях Трускавця чи термальних водах Косині, Велятині, Берегові.

3. Біле озеро на Рівненщині

Автор: instagram.com/tajnakamets
  Біле озеро на дотик нагадує шовк
Біле озеро на дотик нагадує шовк

Біле озеро - найчистіше й найпрозоріше в Україні. Унікальний склад води лікує хвороби шкіри й омолоджує її. А підвищений вміст гліцерину робить її шовковистою на дотик.

На березі озера є реабілітаційно-оздоровчий комплекс, готелі й будинки для оренди. З розваг пропонують прогулянки лісом, катання на катамаранах, каяках, саб-дошках, човнах, гідроциклах, риболовлю.

Вартість однієї доби відпочинку з оздоровленням і реабілітацією становить від 685 грн до 805 грн. Без харчування - до 400 грн. Проживання в окремому спальному будинку разом із комплексом послуг становить 1,6 тис. грн на добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відпочинок в Україні: порахували вартість житла біля моря і в Карпатах

4. Блакитні озера неподалік Чернігова

Автор: travels-ukraine.com
  Блакитні озера прозвали місцевими Мальдівами
Блакитні озера прозвали місцевими Мальдівами

Хорошим місцем для спокійного й недорого відпочинку можуть стати Блакитні озера, розташовані в сосновому лісі під селом Олешня на Чернігівщині. Інколи їх називають місцевими Мальдівами, бо ті мають чисту бірюзову воду, що в сонячні дні грає різними відтінками.

Біля берегів є туристичний екокомплекс, турбази й гостьові будинки. Коштуватиме проживання там від 200 грн на добу. Родзинкою цих місць є часті фестивалі. Найпопулярніший приурочений до свята Івана Купала на початку липня. Місцеві організовують справжнє театральне дійство, повторюючи стародавні традиції українців.

5. Кам'янець-Подільський

Автор: stock.adobe.com
  Кам'янець-Подільський здивує атмосферою
Кам'янець-Подільський здивує атмосферою

Кам'янець-Подільський - одне з найдавніших міст України, яке в різні часи ввібрало в себе культури українців, поляків, євреїв, литовців, турків, татарів і вірменів.

Вишукана архітектура старого міста й фортеця XIV ст. точно не лишить нікого байдужим і дасть нагоду відчути атмосферу Середньовіччя.

Окрему увагу варто приділити Смотрицькому каньйону, який у теплу пору неймовірно гарний.

Якщо ви любите екстремальні пригоди, вам теж буде, чим зайнятись у Кам'янці-Подільскому. Тут є мотузковий парк, тролейна переправа через каньйон, стрибки з мосту - роуп-джампінг, екскурсія на БРДМ-2, польоти над містом на засобах малої авіації, верхова їзда.

Літній сезон відпусток планують присвятити внутрішньому туризму понад половина українців. Про це свідчать дані ролінгового дослідження попиту на туристичні продукти різних соціальних і вікових груп населення України, а також настрої туристичної динаміки в Україні.

За результатами, 53,1% респондентів планують провести відпустку в Україні, і лише 10% - виїхати за кордон.

Поміж тих, хто планує відпустку в Україні, 44,5% прагнуть відпочивати за межами своєї області. Решта планує відпочивати вдома або в межах своїх областей. Водночас 42,2% рідко або ніколи не подорожують країною, і це суттєво залежить від віку.

Зараз ви читаєте новину «Де відпочити в Україні. П'ятірка атмосферних і недорогих місць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути