Ексклюзиви
середа, 27 грудня 2023 20:31

Де українські сили відбили наступ росіян: новини з фронту

Де українські сили відбили наступ росіян: новини з фронту
Сьогодні було 49 бойових зіткнень. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські окупанти активно застосовують оперативно-тактичну авіацію та квадрокоптери типу FPV, ведуть штурмові дії за підтримки бронетехніки.

За добу відбулось 49 бойових зіткнень. Росіяни завдали 67 авіаційних ударів та 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

Наша авіація завдала ударів по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Ракетні війська уразили п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два пункти управління та чотири склади боєприпасів противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике занепокоєння": в ISW прокоментували реакцію окупантів на збиття трьох російських винищувачів

Волинський та Поліський напрямки

Суттєвих змін в оперативній обстановці немає. Не виявлено ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність. Від артилерійських та мінометних обстрілів ворога постраждали понад 20 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Українські захисники відбили вісім атак ворога в районах Синьківки та східніше Іванівки Харківської області. Окупанти завдали авіаційного удару у районі Іванівки. З артилерії та мінометів обстріляли близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Сили оборони відбили три атаки ворога у районі Серебрянського лісництва Луганської області. Там противник за підтримки авіації безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Росіяни завдали авіаційного удару біля Спірного Донецької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили дві атаки росіян поблизу Богданівки Донецької області. Близько 10 населених пунктів були під артилерійським та мінометним вогнем.

Авдіївський напрямок

Українські війська відбили 12 атак ворога східніше Новобахмутівки, Авдіївки та ще 15 атак біля Сєверного, Первомайського, Невельського Донецької області. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали близько 10 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Сили оборони продовжують стримувати ворога у районах Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там противник за підтримки авіації здійснив три безуспішних атаки. Шість населених закладів опинилися під артилерійським та мінометним вогнем окупантів.

Шахтарський напрямок

Ворог наступальних (штурмових) дій не вів. Був авіаційний удар у районі населеного пункту Золота Нива Донецької області. Близько 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили дві атаки західніше Вербового та Роботиного Запорізької області. Росіяни там безуспішно намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Ворог також завдав авіаційних ударів у районах Оріхова та Преображенки Запорізької області. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 25 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" артилерійських обстрілів противника зазнали Берислав, Херсон та Станіслав Херсонської області. Росіяни обстрілювали з авіації райони Червоного Маяку, Зміївки та Новоберислава Херсонської області.

"Окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 10 безуспішних штурмових дій на позиції наших військ, отримав гідну відсіч та зазнав значних втрат. Наші підрозділи стійко тримають оборону, надалі утримують зайняті позиції та завдають вогневого ураження противнику", - йдеться у повідомленні.

22 грудня українські військові знищили одразу три російські винищувачі Су-34. Вони були збиті на Південному напрямку.

Су-34, які були збиті силами ППО на Півдні, є одними з найновіших літаків у російській армії. Ці літаки давно не з'являлися у статистиці втрат РФ, сказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Де українські сили відбили наступ росіян: новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути