Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2024 19:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Де сьогодні атакував ворог: повідомили новини з фронту

Де сьогодні атакував ворог: повідомили новини з фронту
Сьогодні було 91 бойове зіткнення. Фото: Генштаб ЗСУ

За добу відбулось 91 бойове зіткнення.

Ворог завдав 49 авіаційних ударів, було 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це пише Генштаб у зведенні.

Авіація Сил оборони за добу атакувала п'ять районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по двох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, двох пунктах управління, двох складах боєприпасів ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкрили довгострокові плани Путіна щодо окупованих територій

Волинський та Поліський напрямки

Оперативна обстановка без суттєвих змін. Немає ознак формування наступальних угруповань.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Росіяни зберігають військову присутність у прикордонних районах. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 30 населених пунктів.

Куп'янський напрямок

Наші захисники відбили 10 атак у районах Синьківки та Іванівки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Авіаудари були у районах населених пунктів Степова Новоселівка, Котлярівка та Піщане Харківської області. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

Лиманський напрямок

Українські воїни відбили вісім атак у районах Білогорівки Луганської області, Тернів та Ямполівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ. Від ворожих артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Сили оборони відбили 18 атак у районах Богданівки, Іванівського та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення. З артилерії та мінометів обстріляли близько 10 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

Наші захисники відбили 17 атак у районах населених пунктів Новобахмутівка, Авдіївка та ще 10 атак в районах Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

Мар'їнський напрямок

Українські війська стримують окупантів у районі Новомихайлівки Донецької області. Там ворог за підтримки авіації 12 разів намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем загарбників опинились п'ять населених пунктів.

Шахтарський напрямок

Наші захисники відбили дві атаки ворога південніше Золотої Ниви Донецької області та північніше Приютного Запорізької області. Противник завдав авіаційного удару у районі Вугледару. Артилерійські та мінометні обстріли були у районах близько 10 населених пунктів.

Запорізький напрямок

Сили оборони відбили дві атаки західніше Новопокровки та у районі Роботиного Запорізької області. Там ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали близько 30 населених пунктів.

Херсонський напрямок

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" російські окупанти не відмовляються від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Сьогодні було чотири безуспішні спроби штурму позицій.

Оприлюднили втрати окупантів в Україні за місяць. У січні ЗСУ знищили ще 26 220 російських загарбників та 3 584 одиниці техніки ворога, повідомив 1 лютого у Telegram перший заступник міністра оборони України генерал Олександр Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Де сьогодні атакував ворог: повідомили новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути